Plug-In Hybrid η επόμενη Lamborghini Huracan, με 850+ ίππους

Η διάδοχος της Lamborghini Huracan θα χρησιμοποιεί ένα πανίσχυρο plug-in hybrid σύστημα μετάδοσης κίνησης που δε θα είναι κοινό με άλλα προϊόντα του Ομίλου VW. Η εξαιρετικά δημοφιλής Huracan της Lamborghini πλησιάζει γρήγορα στο τέλος του κύκλου ζωής της κι οι εργασίες για την αντικατάστασή της βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ενώ η Lamborghini παραμένει κρυψίνους

σχετικά με ορισμένα τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου, ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας Rouven Mohr επιβεβαίωσε στο Auto Express ότι θα έχει ένα μοναδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

«Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης κίνησης, θα είναι plug-in hybrid κι από την άποψη των επιδόσεων, θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, επιτρέψτε μου να πω», είπε. «Ο κινητήρας θα είναι μια αποκλειστικότητα για τη Lamborghini. Όσον αφορά τις τελικές λεπτομέρειες, δεν μπορούμε να τις ανακοινώσουμε ακόμα, αλλά θα έλεγα ότι έχει περισσότερους από έξι και λιγότερους από 12 κυλίνδρους για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.»

Αυτό προφανώς αφήνει δύο δυνατότητες, έναν V8 ή έναν V10. Δεδομένου ότι ο Mohr είπε ότι ο κινητήρας θα είναι «αποκλειστικότητα της Lamborghini», αυτό υποδηλώνει ότι μια έκδοση του V10 5.2 λίτρων που χρησιμοποιείται επί του παρόντος από τη Huracan είναι η πιο πιθανή επιλογή. Ένας V8 συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες, καθώς ο Όμιλος δοαθέτει ήδη έναν υβριδικό V8 με δύο turbo στην γκάμα του και θα είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η εξέλιξη ενός καινούριο V8 μόνο για τη Huracan.

Το ίδιο άρθρο υποδηλώνει ότι η παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα στη διάδοχο της Huracan θα αυξήσει σημαντικά την ισχύ πέρα ​​από το όριο των 850 ίππων, επιτρέποντάς της να ανταγωνιστεί την ισχυρή Ferrari 296 GTB. Ο Mohr αναγνώρισε ότι η ηλεκτροκίνηση θα είναι μια νέα πρόκληση για τη Lamborghini. «Για μια τόσο συναισθηματική μάρκα όπως εμείς, είναι μια επιπλέον πρόκληση θα έλεγα», επιβεβαίωσε. «Αλλά έχουμε ήδη ιδέες κι αν με ρωτήσετε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν μια Lamborghin, θα έλεγα ότι είναι η σχεδίαση, οι επιδόσεις κι η οδηγική εμπειρία».

The post Plug-In Hybrid η επόμενη Lamborghini Huracan, με 850+ ίππους appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα