Porsche 911 με twin-turbo Chevy LS3 V8 αποδίδει 920 ίππους (vid)

Όχι πως δεν υπάρχουν αντίστοιχα δυνατές 911 με τον εργοστασιακό κινητήρα, κάποιες μάλιστα ξεπερνούν τους 1.000 ίππους, αλλά κάποιοι προτιμούν την ηχητική πανδαισία του LS3 V8 της Chevrolet και μάλλον και το χαμηλότερο κόστος του. Τα μουρλοκομεία στο ScrapLife Garage ανακάλυψαν πρόσφατα τι συμβαίνει όταν ένα τέτοιο μοτέρ φωλιάζει στο πίσω μέρος μιας Porsche 911 (997) και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Αυτό είναι μόλις το πρώτο βίντεο σε μια σειρά επεισοδίων που θα μας ταξιδέψουν σε όλα τα στάδια της κατασκευής.

Εάν πρόκειται να αντικαταστήσετε έναν flat-six με έναν V8 twin-turbo, σχεδόν όλα θα πρέπει να είναι custom και σίγουρα θα μπορούν να γεμίσουν κάμποσες ώρες θέασης στο YouTube.

Αξίζει να παρακολουθήσετε το συγκεκριμένο βίντεο μόνο και μόνο για την προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα των συγκολλήσεων στην εξαγωγή του κινητήρα. Τέτοια ποιότητα έχουμε συναντήσει μόνο στη Singer, αλλά εκεί το κοστολόγιο είναι αδιανόητο. Το αποτέλεσμα στο δυναμόμετρο επιβεβαιώνει το άριστο της κατασκευής: η πρώτη δοκιμή απέδωσε 842 ίππους, ενώ στη δεύτερη τα νούμερα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακά: 918 ίπποι και 1.022 Nm ροπής.

Πώς θα περάσει όλη αυτή η δύναμη μόνο στους πίσω τροχούς; Η 911 της γενιάς 997 δεν ήταν ο χάρος των παλιότερων ετών, αλλά στο προκείμενο η ισχύς είναι τρομακτική. Σκεφτείτε ότι η επερχόμενη πισωκίνητη GT2 RS της Porsche θα έχει πάνω από 200 ίππους λιγότερους από το δημιούργημα των Αμερικανών και μάλιστα με πολύ πιο σοφιστικέ στήσιμο κι αεροδυναμικά βοηθήματα.

Η 911 επισκέφτηκε μια κοντινή πίστα για να αξιολογηθεί η απόδοσή της σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλλά η ομάδα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα overboost. Μιλάμε για μια εκτεταμένη μετατροπή, οπότε είναι λογικό να μη δουλεύουν όλα άριστα από την αρχή και να χρειαστούν κάμποσες δοκιμές για να δέσει το σύνολο. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα βίντεο του ScrapLife Garage ώστε να δούμε το γερμανικό αριστούργημα να παίρνει την τελική του μορφή. 

The post Porsche 911 με twin-turbo Chevy LS3 V8 αποδίδει 920 ίππους (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα