Porsche: ονειρική αύξηση κερδών παρά τα παγκόσμια προβλήματα

Το 2022 εξελίσσεται ονειρικά για την Porsche. Πριν από τέσσερις εβδομάδες, η γερμανική εταιρία εισήλθε στο χρηματιστήριο, όπου αποτιμήθηκε στα 75 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τώρα μαθαίνουμε ότι τα κέρδη της τους πρώτους εννέα μήνες του έτους είναι αυξημένα κατά 41% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι η Porsche πέτυχε αυτά τα νούμερα μέσα σε εξαιρετικά δυσμενές κλίμα στις διεθνείς αγορές, τη στιγμή μάλιστα που μένονται πολλά προβλήματα στις

αλυσίδες εφοδιασμού. Η περιορισμένη προσφορά ημιαγωγών ακρωτηρίασε τις πωλήσεις σε πολλές άλλες μάρκες τη στιγμή που η Porsche είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 2%, από 217.198 σε 221.512, αναφέρει το Carscoops.

Ποιο ήταν λοιπόν το μυστικό της Porsche; Πώς κατάφερε με +2% στις πωλήσεις να δει τα κέρδη της στο +41%; Η εταιρία ισχυρίζεται ότι κέρδισε περισσότερα χρήματα ανά όχημα κι ευνοήθηκε επίσης από άλλους παράγοντες, όπως τις αλλαγές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Οι πωλήσεις της 911 – του πιο κερδοφόρου κι εμβληματικού αυτοκινήτου της Porsche – αυξήθηκαν κατά 9% στις 30.611 μονάδες, συμβάλλοντας στην αύξηση των κερδών της εταιρίας.«Παρά τις σημαντικές παγκόσμιες προκλήσεις, η Porsche έχει επιτύχει συναρπαστική οικονομική ανάπτυξη κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022», δήλωσε ο Lutz Meschke, μεγαλοστέλεχος της Porsche.

«Σε αυτό το ασταθές και δύσκολο περιβάλλον της αγοράς, επιδεικνύουμε την ικανότητά μας να λειτουργούμε κερδοφόρα». Τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα για την Porsche, αν το επίσημο λανσάρισμα της ηλεκτρικής Macan δεν είχε πάρει αναβολή για το 2024 λόγω προβλημάτων με την εταιρία λογισμικού Cariad που ανήκει στον Όμιλο VW. Το 2022 λοιπόν θα είναι μια αξιομνημόνευτη χρονιά για την Porsche.

The post Porsche: ονειρική αύξηση κερδών παρά τα παγκόσμια προβλήματα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα