Suzuki και SkyDrive θα αναπτύξουν ηλεκτρικά ιπτάμενα αυτοκίνητα

Οι δύο εταιρίες υπέγραψαν συμφωνία για από κοινού έρευνα, ανάπτυξη και εμπορία ηλεκτρικών VTOL στο εγγύς μέλλον. Δυστυχώς, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, επομένως οι πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της επένδυσης και τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής παραμένουν άγνωστα.

Η SkyDrive έχει την έδρα της στο Τόκιο κι αυτή τη στιγμή αναπτύσσει ένα διθέσιο eVTOL, ενώ σχεδιάζει να κλιμακώσει την παραγωγή πλήρους σειράς εγκαίρως για να λανσάρει την υπηρεσία ιπτάμενων αυτοκινήτων στην Οσάκα το 2025, όταν η πόλη φιλοξενεί την Παγκόσμια Έκθεση. 

Hyundai: δεν περιορίζεται

στα αυτοκίνητα.

Η Suzuki είναι από τις αργοπορημένες αυτοκινητοβιομηχανίες που έκανε μια ανακοίνωση σχετικά με τα λεγόμενα ιπτάμενα αυτοκίνητα. Η Porsche κι η Audi δήλωσαν ότι εξερευνούν την κατηγορία, όπως κι η Cadillac, αλλά η Hyundai είναι ίσως η αυτοκινητοβιομηχανία με τα μεγαλύτερα σχέδια στον χώρο, καθώς έχει επενδύσει στα eVTOL κι αναμένει ότι ο κλάδος της αστικής αεροπορικής μετακίνησης θα απογειωθεί πριν από το 2030. Ορισμένες νεοφυείς επιχειρήσεις, εν τω μεταξύ, δηλώνουν ότι αυτό θα συμβεί νωρίτερα.

The post Suzuki και SkyDrive θα αναπτύξουν ηλεκτρικά ιπτάμενα αυτοκίνητα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα