Toyota bZ4X φόρτισε μόλις πέντε φορές πριν την ολική καταστροφή

Μετά από μόλις 1.363 μίλια (2.194 χιλιόμετρα), ένα ανθρακί Toyota bZ4X XLE του 2023 έχει ήδη αναρτηθεί στο Copart. Ο ιστότοπος δημοπρασιών είναι περισσότερο γνωστός για την πώληση οχημάτων που έχουν εμπλακεί σε σοβαρό τρακάρισμα και, παρ’ όλο που ορισμένα από αυτά μπορούν να ξαναβγούν στους δρόμους, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί αυτό το αυτοκίνητο κρίθηκε ακατάλληλο να ξαναβρεθεί στους δρόμους.

Ίσως πρόκειται για το πρώτο Toyota bZ4X στην Αμερική που βγήκε ολική

καταστροφή. Οι συνθήκες γύρω από το ατύχημα δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά οι συνέπειες του είναι ξεκάθαρες. Τεράστια ζημιά στο μπροστινό μέρος έχει τσακίσει το καπό κι όλη την μπροστινή όψη. Όλη η ζημιά φαίνεται να επικεντρώνεται γύρω από ένα σημείο, κάνοντάς το να φαίνεται σα να χτύπησε σε στύλο ή σε κολόνα.

Το ατύχημα φαίνεται να προκάλεσε επίσης ζημιά στη μονάδα μετάδοσης κίνησης, κάνοντας το προειδοποιητικό μήνυμα στο ταμπλό «μετατόπιση στο P πριν την έξοδο από το όχημα» να φαίνεται λίγο περιττό. Σε αντίθεση με την εξωτερική εικόνα, η καμπίνα φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση και τα πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP έπιασαν τόπο, καθιστώντας το ιαπωνικό μοντέλο ένα πραγματικά ασφαλές όχημα.

Δεν είναι σαφές πόση ζημιά έχει προκληθεί στις πολύτιμες μπαταρίες του οχήματος, αλλά οι προσθιοκίνητες εκδόσεις του bZ4X, όπως αυτό το μοντέλο XLE, διαθέτουν μπαταρία 71.4 kWh που προσφέρει θεωρητική αυτονομία 405 χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι αν ο οδηγός ήταν ήπιος (που λογικά ήταν, αφού μόλις παρέλαβε καινούριο αμάξι) και δεν το γκάζωνε ιδιαίτερα, τα χιλιόμετρα αυτού του αυτοκινήτου θα μπορούσαν να καλυφθούν με μόλις πέντε φορτίσεις.

The post Toyota bZ4X φόρτισε μόλις πέντε φορές πριν την ολική καταστροφή appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα