Volkswagen ID.Buzz: το ηλεκτρικό van ξεπούλησε στην Ευρώπη

Οι παραγγελίες έχουν πλέον ξεπεράσει τις 10.000 μονάδες με τις 3.400 να προορίζονται για τη Νορβηγία, η οποία είναι τόσο πιο μπροστά στον δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που απαγορεύει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2025. Οι Γερμανοί αγοραστές είναι οι δεύτεροι πιο πεινασμένοι για το Buzz, καταθέτοντας προκαταβολές για 2.500 minivan, ενώ το Βέλγιο κι η Ολλανδία εξασφάλισαν 2.100 μονάδες αθροιστικά, αναφέρει το Automotive News Europe.

Αν

κι η παραγωγή του ID.Buzz ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Ανόβερο τον Μάιο, τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους αγοραστές τους τον Οκτώβριο στην ηπειρωτική Ευρώπη. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραλάβει τις δεξιοτίμονες εκδόσεις του στις αρχές του 2023, ενώ οι ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις αρχές του 2024 για να πάρουν στα χέρια τους το πολυαναμενόμενο ρετρό EV.

Μάθετε τα πάντα για το πανέμορφο ηλεκτρικό!

«10.000 παραγγελίες, χωρίς το αυτοκίνητο να είναι καν στις κατά τόπους εκθέσεις, πόσο μάλλον να μπορεί ένας υποψήφιος αγοραστής να το οδηγήσει. Αυτό είναι απλά εντυπωσιακό», έγραψε ο επικεφαλής πωλήσεων της VW Commercial Vehicle, Lars Krause στους υπαλλήλους του εργοστασίου του Ανόβερου σε ένα email, σημειώνει το Automobilwoche.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που το ID.Buzz και το ID.Buzz Cargo πωλούν ήδη τόσο καλά», δήλωσε ο Krause. «Κι οι παραγγελίες δεν έχουν καν ξεκινήσει στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

Η Volkswagen θα κατασκευάσει συνολικά 15.000 Buzz φέτος, αυξάνοντάς τα σε 60.000 το επόμενο έτος και 130.000 στη συνέχεια, αναφέρει το Automotive News Europe, πράγμα που σημαίνει ότι το γερμανικό EV δε θα είναι sold out για πολύ. Η ευρωπαϊκή έκδοση του ID.Buzz είναι διαθέσιμη με τη μεγάλη μπαταρία των 82 kWh, ως πενταθέσιο minivan ή επαγγελματικό ID. Buzz Cargo που μοιράζονται τις ίδιες διαστάσεις. Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Αμερικανοί θαυμαστές θα πρέπει να περιμένουν ενάμιση χρόνο περισσότερο  είναι ότι οι εκδόσεις της Βόρειας Αμερικής θα έχουν μεγαλύτερο μεταξόνιο, κάτι που δε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη πριν από το 2023.

The post Volkswagen ID.Buzz: το ηλεκτρικό van ξεπούλησε στην Ευρώπη appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα