Αυστραλέζικο περιπολικό κάνει μόλις 10″ το 400άρι στα dragster

Τη δεκαετία του 1990, η Αστυνομία του Queensland κατασκεύασε δύο αυτοκίνητα αγώνων dragster, τα οποία ονομάστηκαν «Cop This» και «Cop That» και τα περιέφερε σε εκδηλώσεις αγώνων dragster σε όλη την πολιτεία ως μέρος της εκστρατείας DRAG (Drag Right And Gain A Life). Ο στόχος ήταν να ενθαρρύνει τους αγώνες dragster σε πίστες αντί στον δρόμο. Ενώ αυτή η καμπάνια έχει σταματήσει εδώ και καιρό, το «Cop This» επέστρεψε αφού ανακαλύφθηκε σε ένα υπόστεγο το 2021 και υποβλήθηκε σε ανακατασκευή.

Το Drive Αυστραλίας αναφέρει ότι το “Cop This”

δωρήθηκε από τη Holden κι ήταν το μοντέλο Holden VR Calais. Ο V6 του αντικαταστήθηκε από έναν V8 Chevrolet 5.7 λίτρων και το αυτοκίνητο φέρεται να ήταν τόσο γρήγορο στην εποχή της ακμής του, ώστε μπορούσε να διανύσει το τέταρτο του μιλίου σε μόλις 10.49 δευτερόλεπτα! Για να το κάνετε εικόνα, σκεφτείτε ότι ήταν αντίστοιχα γρήγορο με μια Lamborghini Aventador…

Το μοναδικό drag car Holden παρευρέθηκε στην εκδήλωση Bribie Big Arvo τη Μεγάλη Πέμπτη και χρησιμοποιείται πλέον για την εκπαίδευση των νεαρών οδηγών σχετικά με την οδική ασφάλεια. Σε σχόλια σχετικά με την επιστροφή του σε κάποιο τοπικό dragster, η Αστυνομία του Queensland δήλωσε ότι το αυτοκίνητο είναι πλέον ιδιόκτητο. Ενώ το “Cop This” ήταν ένα Holden, το “Cop That” ήταν ένα Ford EF Falcon που δωρήθηκε από την ίδια τη Ford. Αυτό δεν ήταν τόσο γρήγορο, αφού κάλυπτε το 400άρι στα 14άρια. Η αρχική εκστρατεία χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές και πολλοί κάλεσαν την τοπική Αστυνομία να επαναλάβει μια παρόμοια πρωτοβουλία.

The post Αυστραλέζικο περιπολικό κάνει μόλις 10″ το 400άρι στα dragster appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα