Αγγλία: συγκεντρώθηκαν υπεραυτοκίνητα ενός δισεκατομμυρίου

Μια απίστευτη συλλογή από supercars και hypercars συγκεντρώθηκε πρόσφατα στην πίστα Donington Park στο Ηνωμένο Βασίλειο για το ετήσιο SCD Secret Meet που διοργανώνεται από τη λέσχη Supercar Driver. Η διήμερη εκδήλωση προσέλκυσε περισσότερα από 500 από τα πιο ακριβά κι επιθυμητά αυτοκίνητα του πλανήτη, πολλά από τα οποία οδηγήθηκαν στην πίστα και χρονομετρήθηκαν την τελευταία μέρα, παρά το βρεγμένο οδόστρωμα. Τα αυτοκίνητα της εκδήλωσης κι η ποικιλομορφία τους είναι αρκετά ασυνήθιστα και δείχνουν πόσο ισχυρή και δεμένη είναι η κοινότητα

των υπεραυτοκίνητων ανά την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα δρόμου, ξεχωρίζουμε την υπερ-σπάνια Mercedes-Benz CLK GTR Roadster, τη McLaren F1, τη Maserati MC12, τη Ferrari F40, τη Lamborghini Diablo και το μοναδικό TVR Cerbera Speed ​​12 με πινακίδες κυκλοφορίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά το σουηδικό αριστούργημα, το Koenigsegg CC850. Ένα συναρπαστικό Mercedes-AMG One ήταν επίσης παρόν, όπως κι ένα μπλε Gordon Murray T.50, μια Aston Martin Valkyrie (αλλά και μια Valkyrie AMR Pro), καθώς κι η νέα Praga Bohema.

Ωστόσο, ίσως το αποκορύφωμα ολόκληρης της εκδήλωσης ήταν η παρουσία 20 Porsche Carrera GT για τον εορτασμό των 20 χρόνων του εμβληματικού γερμανικού supercar. Ενώ οι υγρές συνθήκες δυσκόλεψαν τους οδηγούς, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η αξία των παραπάνω οχημάτων μετριέται σε δισεκατομμύρια κι όχι σε εκατομμύρια ευρώ, αρκετοί από τους συλλέκτες δε φοβήθηκαν να τα πιέσουν στην πίστα.

Το τελευταίο απόγευμα της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε το Secret Meet Shootout που αρχικά ξεκίνησε σε στεγνές συνθήκες πριν μια δυνατή βροχόπτωση καθυστερήσει τη διαδικασία. Ο Ollie Webb σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο τιμόνι του μονοθέσιου Rodin F-Zed με χρόνο 1’23″936. Μια τριάδα αγωνιστικών μοντέλων GT3, συγκεκριμένα μια Lamborghini Huracan GT3 (1:40.050), μια Aston Martin Vantage GT3 (1’40″562) και μια Porsche 911 GT3 Cup (1’40″672) συμπλήρωσαν τους ταχύτερους γύρους.

The post Αγγλία: συγκεντρώθηκαν υπεραυτοκίνητα ενός δισεκατομμυρίου appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα