Αστυνομικός σταματάει αστυνομικό για σωρεία παραβάσεων

Όταν είσαι Έλληνας, είναι εύκολο να υποθέσεις ότι η οδήγηση ενός περιπολικού σού προσφέρει δωρεάν πάσο για να κινείσαι όσο γρήγορα θέλεις και να περνάς κόκκινα και στοπ, ανεξάρτητα από την περίσταση. Αλλά ένας αστυνομικός του Orlando ανακάλυψε με τον σκληρό τρόπο ότι στις ΗΠΑ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τώρα έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του κι αντιμετωπίζει κατηγορίες αφού τον συνέλαβαν

για υπερβολική ταχύτητα και μη συμμόρφωση σε εντολές αστυνομικού.

Σε ζώνη 45 μιλίων ανά ώρα (72 χλμ/ώρα), το περιπολικό Ford Interceptor εκινείτο με 130 χλμ/ώρα και δεδομένου ότι δεν είχε αναμμένες τις σειρήνες του εκείνη τη στιγμή, ο έτερος αστυνομικός δεν είχε άλλη επιλογή από το να το κυνηγήσει. Ο καταδιωκόμενος συνάδελφος καταλαβαίνει ότι διεξάγεται καταδίωξη εις βάρος του και ξεπερνάει τα 100 μίλια (160 χλμ/ώρα) προσπαθώντας να διαφύγει. Τελικά τον προλαβαίνουν σε μια διασταύρωση, φαίνεται ότι θα συμμορφωθεί στις υποδείξεις και θα σταματήσει, αλλά και πάλι επιταχύνει έντονα κι απομακρύνεται.

Το βίντεο δείχνει τους δύο αστυνομικούς να βγαίνουν από τα περιπολικά, με τον καταδιωκόμενο να προσπαθεί με θέρμη να υποδείξει ότι δεν είχε κάνει τίποτα λάθος και δεν είχε ιδέα γιατί τον σταμάτησαν. «Πηγαίνω στη δουλειά μου, φίλε. Γιατί με σταματάς καθώς πάω στη δουλειά μου;» Προσπαθεί να το παίξει ανήξερος, μήπως και τη γλιτώσει, είναι το τελευταίο του χαρτί.

«Επειδή πήγαινες με 80 αντί για 45 μίλια» απαντά ο συνάδελφος και του ζητά το δίπλωμα οδήγησης, οπότε ο αξιωματικός αρνείται, μπαίνει στο Ford κι απομακρύνεται, πιθανώς για να μην αργήσει στη δουλειά. Αλλά δε θα χρειαστεί να ανησυχεί για την αργοπορημένη προσέλευση στην υπηρεσία για κάμποσο διάστημα. Το Αστυνομικό Τμήμα του Orlando επιβεβαίωσε ότι απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του εν αναμονή των εσωτερικών ερευνών του Σερίφη και του OPD κι η New York Post αναφέρει ότι κατηγορήθηκε για αντίσταση σε αστυνομικό κι αλόγιστη οδήγηση.

The post Αστυνομικός σταματάει αστυνομικό για σωρεία παραβάσεων appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα