Η BMW 1M με τον κομπρεσοράτο V10 της E60 M5 είναι ένα κτήνος

Η 1M θεωρείται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα μοντέλα Μ BMW που κυκλοφόρησαν ποτέ. Ωστόσο, όποιος βελτίωσε τη συγκεκριμένη, δεν πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος με την αρχική ισχύ της, καθώς αποφάσισε να αντικαταστήσει τον εργοστασιακό κινητήρα με τον V10 της E60 M5. Το αυτοκίνητο διατίθεται προς πώληση από την Grand Sportscars για 59.900 € κι έχει περίπου 19.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Τα χρήματα δεν είναι λίγα, αλλά κάτι τόσο μοναδικό, δεν μπορεί να πωλείται φθηνά. Αν μάλιστα ισχύει

ότι όλα τα παραπάνω κόστισαν (κατά δήλωση του πωλητή) 145.000 €, τότε καταλαβαίνουμε ότι ίσως πωλείται και φθηνά. Όπως και να έχει, στις βελτιώσεις δεν παίρνεις ποτέ πίσω τα χρήματα που δαπάνησες.

Οι αναβαθμίσεις δεν περιορίζονται στον κινητήρα. Αισθητικά, η σπορ μεταλλική πράσινη βαφή συμπληρώνεται από μαύρες ζάντες Wiesmann 20 ιντσών και πορτοκαλί δαγκάνες φρένων. Οι μπροστινές προέρχονται από μια F10 M5, ενώ οι πίσω από μια E90 M3. Οι οπτικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ανθρακονήματα στην οροφή, στο πίσω σπόιλερ και στα καπάκια των καθρεπτών, αν και τα δύο τελευταία έχουν βαφτεί στο χρώμα του αμαξώματος.

Εκτός από τον S85 V10 από τη E60 M5, το ίδιο μοντέλο προσέφερε και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων SMG. Και καθώς οι 507 εργοστασιακοί ίπποι δεν κρίθηκαν επαρκείς, προστέθηκε κομπρέσορας της ESS, εκτοξεύοντας τη συνολική ισχύ στους 650 ίππους (παρ’ ότι η αγγελία περιέργως εμμένει στους 507, μια εικασία θα μπορούσε να είναι ότι σχετίζεται με μη δήλωση του κομπρέσορα στην ασφαλιστική εταιρία ή στα γερμανικά ΚΤΕΟ), σχεδόν διπλάσιους από τους 340 που απέδιδε εργοστασιακά ο αρχικός εξακύλινδρος της 1Μ. Περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού από Μ3 Ε90 με τελική σχέση μετάδοσης 3.65 και χαρίζουν χαριτωμένες επιδόσεις (100-200 σε 6.5″ και τελική ταχύτητα 335 χλμ/ώρα). Μας θυμίζει το πρωτότυπο της Ζ3 V12, μόνο που τότε είχε προέλθει από την επίσημη εταιρία.

The post Η BMW 1M με τον κομπρεσοράτο V10 της E60 M5 είναι ένα κτήνος appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα