Η BYD παρουσιάζει plug-in hybrid με 200 χιλιόμετρα αυτονομίας

Μπορεί η BYD να κατασκευάζει ηλεκτρικά σε τρομακτικούς ρυθμού και να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Tesla, αλλά τώρα προσφέρει και μια εξαιρετική επιλογή για χώρες με ελλιπείς υποδομές ή απλώς για αγχώδεις οδηγούς που δε θέλουν να ασχολούνται με τη φόρτιση στα ταξίδια. Λέγεται Destroyer 07, μπαίνει στην πρίζα αλλά είναι plug-in hybrid κι όχι αμιγώς

ηλεκτρικό, ενώ υπόσχεται 200 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας πριν πάρει μπρος ο βενζινοκινητήρας. Το υβριδικό σύστημα ονομάζεται DM-i και βασίζεται σε έναν κινητήρα 1.5 λίτρων, που προσφέρεται σε ατμοσφαιρική ή υπερτροφοδοτούμενη διάταξη με διαφορετικές αποδόσεις ισχύος. Υπάρχουν επίσης δύο χωρητικότητες μπαταριών που επιτρέπουν ηλεκτρική αυτονομία 121 ή 200 χιλιόμετρα αντίστοιχα, με τα δύο νούμερα να υπολογίζονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα NEDC, σαφώς πιο αισιόδοξα από τα WLTP που και πάλι μας φαίνονται αναξιόπιστα στα μέρη μας. Ακόμα όμως κι αν τα 200 θεωρητικά χιλιόμετρα αντιστοιχούν σε 120-130 στην πραγματική ζωή, πάλι είναι ένα πολύ υψηλό νούμερο. Ίσως πρόκειται για το πρώτο PHEV που δε θα χρειάζεται φόρτιση σε καθημερινή βάση.

Το νέο Destroyer 07 μοιράζεται αναλογίες και πλατφόρμα με το sedan BYD Han, με μήκος 4.980, πλάτος 1.890, ύψος 1.495 και μεταξόνιο 2.900 χιλιοστά. Πρόκειται λοιπόν για ένα μοντέλο που είναι οριακά πιο μακρύ ακόμα κι από τη Mercedes EQE. Αν και το εσωτερικό δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αναμένουμε μια μεγάλη οθόνη αφής με οριζόντιο προσανατολισμό κι άφθονη προηγμένη τεχνολογία.

Το επερχόμενο BYD Destroyer 07 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, με εύρος τιμών μεταξύ 199.800 ¥ (26.480 €) και 249.800 ¥ (33.110 €), σύμφωνα με αναφορές των κινεζικών μέσων ενημέρωσης.

The post Η BYD παρουσιάζει plug-in hybrid με 200 χιλιόμετρα αυτονομίας appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα