Η Ford κλέβει αγοραστές από την Tesla, λόγω καθυστέρησης

Η Ford παρέδωσε επίσημα το πρώτο της F-150 Lightning στον Nicholas Schmidt την Πέμπτη, αναφέρει το Bloomberg. Ο Schmidt είναι ο επικεφαλής τεχνολογίας σε μια start-up βελτιστοποίησης δικτύου και θα απαρνηθεί το F-150 εσωτερικής καύσης που κατέχει ήδη για χάρη του ηλεκτροκίνητου αδελφού F-150 Lightning. Ο Schmidt δήλωσε ότι παρ’ όλο που αυτή

είναι μια στιγμή ορόσημο για τη Ford, αυτός απλώς θα συμπεριφερθεί στο pick-up του χωρίς λύπηση.

«Ζούμε στο δάσος, περιτρυγυριζόμαστε από χωράφια με καλαμπόκι», είπε. «Θα κόβουμε ξύλα και θα μεταφέρουμε πράγματα πέρα-δώθε, καθώς και ρυμουλκούμενο τρέιλερ». Ωστόσο, η αξία της είδησης δεν είναι τόσο τι θα μεταφέρει ο Schmidt, αλλά ότι κατέχει ήδη ένα Tesla Model 3 κι έχει προπαραγγείλει το Tesla Cybertruck. «Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το παρήγγειλα γιατί ήταν το πιο άσχημο πράγμα που είχα δει ποτέ», είπε. «Αλλά ήταν μόλις 100 δολάρια οπότε δεν το πολυσκέφθηκα.»

Τρία χρόνια έχουν περάσει από την αρχική ανακοίνωση της Tesla κι οι ημερομηνίες παράδοσης συνεχώς αναβάλλονται. Αυτό έδωσε σε κατασκευαστές όπως η Ford την ευκαιρία να εισέλθουν και να ανακτήσουν κάποιο μερίδιο αγοράς EV. «Όταν αγόρασα το Tesla πριν από μερικά χρόνια, η οικογένειά μου ήταν πραγματικά φοβισμένη», είπε ο Schmidt. «Όταν όμως βγήκαν pick-up που ήταν ηλεκτρικά, είπα, πως όποιο έρθει πρώτο, θα το αγοράσω».

Η Ford αναμφίβολα θα ελπίζει ότι περισσότεροι πελάτες να αισθάνονται έτσι, δεδομένης της σημασίας της κατηγορίας των pick-up στην αμερικάνικη αγορά.

The post Η Ford κλέβει αγοραστές από την Tesla, λόγω καθυστέρησης appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα