Ο Πρίγκιπας του Μονακό οδηγεί τη McLaren Artura στην πίστα GP

«Είναι τιμή μας που ο Πρίγκιπας Αλβέρτος ο Β’ του Μονακό ανοίγει την αυλαία του Grand Prix του Μονακό 2022 πίσω από το τιμόνι της McLaren Artura», δήλωσε ο Gareth Dunsmore, επικεφαλής μάρκετινγκ της McLaren. «Αυτός ο εμβληματικός αγώνας έχει ιδιαίτερη σημασία για τη McLaren, εδώ και σχεδόν 60 χρόνια».

Βαμμένη στον χρωματισμό McLaren

Orange, η Artura περίμενε τον πρίγκιπα στη γραμμή της εκκίνησης κι εκείνος ολοκλήρωσε ένα γύρο μπροστά στο πλήθος. Δεν ήταν ο μόνος Μονεγάσκος στην πίστα, αλλά ήταν πιθανότατα πιο χαρούμενος με το αποτέλεσμα του Σαββατοκύριακου από τον οδηγό της Ferrari F1 Charles Leclerc, ο οποίος τερμάτισε τον αγώνα στην τέταρτη θέση ενώ ξεκίνησε στην pole position.

Το πιο πρόσφατο plug-in υβριδικό της McLaren, η Artura αποτελεί μια ματιά στο εξηλεκτρισμένο μέλλον της μάρκας. Το βρετανικό supercar συνδυάζει έναν twin-turbo V6 3.0 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα και παράγει συνδυαστικά 680 ίππους. Χάρη σε ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα που ζυγίζει μόλις 82 κιλά, το συνολικό βάρος διατηρείται στα 1.498 κιλά, επίτευγμα για plug-in hybrid μοντέλο.

Η Artura είναι ικανή να επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 3″ και να καλύψει το 400άρι σε 10.7″. Η Mclaren δεν έχει ανακοινώσει τον χρόνο γύρου της στο Μονακό, αν κι αμφιβάλλουμε ότι ο πρίγκιπας την πίεζε πραγματικά.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος ο Β’ δεν είναι ο μόνος γαλαζοαίματος με τον οποίο φλέρταρε πρόσφατα η McLaren. Η αυτοκινητοβιομηχανία ετοίμασε μια Artura αφιερωμένη στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, για να γιορτάσει τον πλατινένιο ιωβηλαίο της.

The post Ο Πρίγκιπας του Μονακό οδηγεί τη McLaren Artura στην πίστα GP appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα