Η Uber επενδύει σε 10ετές πλάνο για την αυτόνομη οδήγηση

Η Motional κι η Uber ανακοίνωσαν σήμερα μια 10ετή συμφωνία, κατά την οποία η εταιρία μεταφορών θα χρησιμοποιεί robotaxi βασισμένα στο Hyundai Ioniq 5 για να προσφέρει κούρσες στους επιβάτες και να πραγματοποιεί παραδόσεις αγαθών. «Αυτή η συμφωνία θα είναι καθοριστική για την ευρεία υιοθέτηση της ρομποταξίας», δήλωσε ο Karl Iagnemma, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Motional. « Η Motional έχει τώρα πρωτοφανή πρόσβαση σε εκατομμύρια επιβάτες κι έναν οδικό χάρτη

που θα της επιτρέψουν να κλιμακωθεί σημαντικά τα επόμενα 10 χρόνια. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Uber για να φέρουμε εις πέρας τόσο τη μεταφορά χωρίς οδηγό, όσο και τις παραδόσεις αγαθών σε πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ».

Η 10ετής συμφωνία θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες αγορές κι οι εταιρίες ελπίζουν να καταστήσουν την αυτόνομη τεχνολογία της Motional προσβάσιμη σε εκατομμύρια πελάτες. Λένε ότι θα αναπτύξουν στρατηγικά την υπηρεσία αυτόνομων οχημάτων σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και τα πρώτα ταξίδια αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Robotaxi Ioniq 5 από την Hyundai αρχίζει τις ταρίφες μες στο 2023

Η Motional κι η Uber είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν για τη δημιουργία μιας υπηρεσίας delivery και πραγματοποιούσαν αυτόνομες παραδόσεις τροφίμων σε πελάτες της Uber Eats στην California. Η Motional έχει επίσης συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Lyft, ανταγωνιστή της Uber, για να προσφέρει στους πελάτες αυτόνομες κούρσες στο Las Vegas.

Η Motional είναι μια κοινοπραξία που αναπτύχθηκε από τη Hyundai και την Aptiv και ξεκίνησε να δοκιμάζει πλήρως αυτόνομα οχήματα στη Nevada το 2021. Η Uber, εν τω μεταξύ, συμμετείχε στο παρελθόν σε έρευνα για την αυτόνομη οδήγηση, αλλά πούλησε το ερευνητικό της σκέλος στην Aurora Innovations το 2020. Μαζί, η Uber κι η Motional λένε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόνομα οχήματα για να κάνουν πιο αποτελεσματική την οδήγηση. Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει στην εταιρία να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της, αφού δε θα χρειάζεται να πληρώσει μισθούς σε οδηγούς.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αξιοποιούμε τη δύναμη της πλατφόρμας της Uber για να προσφέρουμε την προηγμένη αυτόνομη τεχνολογία της Motional σε ένα ευρύ φάσμα επιβατών με το πάτημα ενός κουμπιού», δήλωσε ο Noah Zych, Global Head of Autonomous Mobility and Delivery στην Uber, αναφέρει το Carscoops.

The post Η Uber επενδύει σε 10ετές πλάνο για την αυτόνομη οδήγηση appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα