Ηλεκτρική Bentley Blower Jr.: παιχνίδι ή στιλάτο αυτοκίνητο πόλης;

Πάντα θέλατε μια Bentley Blower αλλά η πρωτότυπη και τα 12 καινούρια αντίτυπα που κατασκεύασαν οι Βρετανοί σάς πέφτουν πολύ ακριβά; Έχουμε καλά νέα, καθώς η Little Car Company μόλις παρουσίασε την Blower Jr., ένα χειροποίητο όχημα που έχει το 85% του μεγέθους του πρωτότυπου και διαθέτει πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Με εξαίρεση το μικρότερο αποτύπωμα και τα διαφορετικά μηχανικά

μέρη, η Blower Jr. είναι πιστό αντίγραφο του περιζήτητου αγωνιστικού αυτοκινήτου του 1929, καθώς δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Heritage Collection της Bentley. Στην πραγματικότητα, το αυθεντικό μοντέλο των 25 εκατομμυρίων λιρών παραχωρήθηκε στην The Little Car Company προκειμένου το ηλεκτρικό αντίγραφο να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό.

Το ημι-παιδικό όχημα έχει μήκος 3.7 μέτρα και πλάτος 1.5, δηλαδή ίδιο μήκος με ένα Suzuki Ignis αλλά κατά 20 εκατοστά μικρότερο πλάτος. Ωστόσο, οι αναλογίες αντικατοπτρίζουν αυτές του αυθεντικού, όπως και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο αμάξωμα και στο εσωτερικό. Το καπό είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο με επινικελωμένο ψυγείο και δερμάτινους ιμάντες. Το πίσω τμήμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα αντί για ξύλο. Επιπλέον, η First Edition είναι βαμμένη στην ίδια χαρακτηριστική πράσινη απόχρωση με το Νο. 2 αγωνιστικό αυτοκίνητο, του οποίου με περηφάνια φέρει τα αυτοκόλλητα.

Στο εσωτερικό, υπάρχει χώρος για δύο ενήλικες που κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο, αλλά ενώ όλα τα χειριστήρια μοιάζουν με μινιατούρες του πρωτότυπου, υπάρχουν κάμποσες σύγχρονες ανέσεις όπως οθόνη πλοήγησης της Garmin, κάμερα οπισθοπορείας και θύρα φόρτισης USB.

Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά σε σχέση με το πρωτότυπο είναι η αντικατάσταση του κομπρεσοράτου κινητήρα των 4.5 λίτρων και 245 ίππων από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος, απόδοσης 20 ίππων. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας το χειριστήριο της αντλίας πίεσης βενζίνης, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των λειτουργιών οδήγησης Comfort, Bentley και Sport, που αποδίδουν αντίστοιχα ισχύ 3, 11 ή των πλήρων 20 ίππων, ανάλογα με η διάθεση του γονιού αν οδηγεί αυτός ή την εμπιστοσύνη που έχει στις παιδικές ικανότητες.

Ο μικροσκοπικός ηλεκτροκινητήρας είναι αρκετός για τελική ταχύτητα 72 χλμ/ώρα στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο (εμπίπτει στην κατηγορία L7e), αλλά περιορίζεται στα 40 χλμ/ώρα στις ΗΠΑ λόγω των κανονισμών. Η μπαταρία των 10.8 kWh είναι τοποθετημένη στο δάπεδο και προσφέρει αυτονομία 105 χιλιομέτρων στο βάρους 550 κιλών όχημα. Λάβετε υπόψη ότι το μοντέλο βγάζει νόμιμα πινακίδες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το οδηγείτε καθημερινά. Σίγουρα θα σας κοιτούν πολύ περισσότερο από το Citroen Ami, αν κι αυτό είναι λογικό αφού με 90.000 λίρες (105.00ο ευρώ), μπορείτε να αγοράσετε καμιά 15αριά μικρά γαλλικά.

Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε, η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, μέσα στο ψεύτικο περίβλημα του κομπρέσορα. Το Blower Jr. βασίζεται σε ένα ατσάλινο πλαίσιο, με φύλλα σούστας που συνηθιζόταν τότε. Την πέδηση αναλαμβάνουν δισκόφρενα της Brembo μπροστά και ταμπούρα πίσω. Η παραγωγή του Blower Jnrl από την The Little Car Company θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με τα 99 μοντέλα First Edition. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Blower Jr. εδώ.

The post Ηλεκτρική Bentley Blower Jr.: παιχνίδι ή στιλάτο αυτοκίνητο πόλης; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα