Έρχεται δυνατότερο GR Yaris με 300 ίππους και οχτάρι αυτόματο

Εχθρός του καλού, το καλύτερο: η Toyota εξελίσσει μια πιο καυτή έκδοση του ήδη πικάντικου GR Yaris της. Το ιαπωνικό περιοδικό Best Car αναφέρει ότι μες στο φθινόπωρο αναμένεται μια έκδοση με πιο ισχυρό κινητήρα, αλλά κι αισθητικό φρεσκάρισμα, κάτι απόλυτα λογικό αφού το τρέχον μοντέλο παρουσιάστηκε στις αρχές του 2020. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος. Πηγές κοντά στην Toyota δήλωσαν στο περιοδικό

ότι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6 λίτρων θα υποστεί τις βελτιώσεις που φοράει ήδη η GR Corolla κι η απόδοσή του θα σκαρφαλώσει στους 300 ίππους που έχει το πεντάθυρο hatchback που κυκλοφορεί στην Αμερική. Άρα μιλάμε για σχεδόν 40 επιπλέον ίππους σε σχέση με την ευρωπαϊκή έκδοση κι 28 ίππους πάνω έναντι του Yaris GRMN που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2022 ως ειδική έκδοση μόνο για την Ιαπωνία με ανώτατο όριο τις 500 μονάδες. Παρ’ όλα αυτά, η ροπή δε θα φτάσει 390 Nm της συλλεκτικής ιαπωνικής έκδοσης, αφού θα περιοριστεί στα 370 Nm.

Αυτή προφανώς δεν είναι η μόνη αλλαγή που σχεδιάζει η Toyota καθώς το 2024 GR Yaris λέγεται ότι θα λάβει ένα πρόσφατα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Το τελευταίο δε μας προξενεί έκπληξη καθώς ένα αυτόματο πρωτότυπο παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2022 στο Toyota Gazoo Racing Rally Challenge. Το σασμάν θα έχει τεχνολογία μετατροπέα ροπής και θα συνοδεύεται από paddles. Λογικά θα συνεχίσει να προσφέρεται και με μηχανικό κιβώτιο, ενώ αναμένουμε το αυτόματο οχτάρι να περάσει και στην GR Corolla. Πρόσθετες αναβαθμίσεις θα περιλαμβάνουν αναθεωρήσεις στην ανάρτηση και τα φρένα, μαζί με ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία του αμαξώματος. Το facelift μοντέλο θα περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες και μια μεγαλύτερη πίσω αεροτομή. Στο εσωτερικό, περιμένουμε ψηφιακός πίνακας οργάνων αντί για τα αναλογικά όργανα του σημερινού μοντέλου.

The post Έρχεται δυνατότερο GR Yaris με 300 ίππους και οχτάρι αυτόματο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα