Μετά την κόρη, κι η σύζυγος του Ken Block στο φετινό Pikes Peak

Πέρσι, η συμμετοχή του Ken Block στο Pikes Peak International Hill Climb ναυάγησε λόγω βλάβης του κινητήρα. Αυτόν τον Ιούνιο, η κόρη του Lia θα ανέβει το βουνό με την Porsche “Hoonipigasus” προς τιμήν του αδικοχαμένου πατέρα της κι η μητέρα της Lucy θα είναι επίσης εκεί. Όχι μόνο για να

την απολαύσει και να της συμπαρασταθεί, αλλά για να πάρει μέρος κι η ίδια! Η Lucy Block θα συμμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία Unlimited, οδηγώντας ένα ηλεκτρικό Sierra Echo. Είναι ένα μονοθέσιο με σωληνωτό πλαίσιο, κάτι ανάμεσα σε buggy και πρωτότυπο, με μεγάλες διαδρομές στην ανάρτηση και μπαταρία 55.8 kWh. Απορούμε γιατί χρειάζεται τόσο μεγάλη μπαταρία για έναν τόσο σύντομο αγώνα. Κινεί έναν κινητήρα απόδοσης 300 ίππων και 416 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα μόλις που ξεπερνά τα 200 χλμ/ώρα, αλλά σε τέτοιους αγώνες μετράει πολύ περισσότερο η επιτάχυνση. Επιπλέον, η ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει ότι δεν υπάρχει απώλεια απόδοσης καθώς αυξάνεται το υψόμετρο κι ο αέρας αραιώνει.

«Η συμμετοχή στο Pikes Peak International Hill Climb μάς επιτρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε τη νοοτροπία του Ken και να κάνουμε κάτι που ήταν ενθουσιασμένος να κάνει ο ίδιος», δήλωσε η Lucy, η οποία είναι κι η ίδια έμπειρη οδηγός rally. Η προσπάθειά της θα είναι χρονομετρημένη, ενώ της 16χρονης κόρης της όχι. Η συμμετοχή της τελευταίας αποτελεί περισσότερο έναν φόρο τιμής στον πατέρα της παρά μια σοβαρή ανταγωνιστική συμμετοχή. Σίγουρα ο Ken θα τις καμάρωνε και τις δύο.

Τον τιμούν και με άλλους τρόπους, όπως με τη λειτουργία του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου 43, ενός οργανισμού που χρηματοδοτεί οδηγούς αγώνων. Σκοπεύει να συγκεντρώσει 43.000 $ από την πώληση επτά αυτοκινήτων Block Edition από τη Sierra και τη Hypercraft, τα οποία θα φέρουν τα ίδια χρώματα με το αγωνιστικό της Lucy στο Pikes Peak και θα υπογραφούν από μέλη της οικογένειας Block.

The post Μετά την κόρη, κι η σύζυγος του Ken Block στο φετινό Pikes Peak appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα