Μοτοσικλέτα προσπαθεί να κάνει brake check σε αμερικάνικο SUV

Η οδήγηση μιας μοτοσικλέτας ενέχει κινδύνους κι αν ο αναβάτης δεν είναι προσεκτικός ή λογικός, τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ στραβά. Ο αναβάτης που εμφανίζεται σε αυτό το βίντεο έμαθε το μάθημά του με τον δύσκολο τρόπο. Το ακόλουθο περιστατικό συνέβη στην Πολιτεία της Washington και το βίντεο από την κάμερα στο αυτοκίνητο κοινοποιήθηκε στο Reddit. Παρ’ όλο που διαρκεί μόνο 10″, δείχνει πόσο γρήγορα μπορεί να πάνε στραβά τα πράγματα αν είστε σε δύο τροχούς και προσπαθήσετε να τα βάλετε με κάποιον σε τέσσερις τροχούς.

Αρχικά,

η μοτοσικλέται χώνεται ανάμεσα στο όχημα που φέρει την κάμερα κι ένα λευκό Lexus IS. Η κίνηση ανάμεσα στις λωρίδες είναι απολύτως νόμιμη σε πολλά μέρη, αλλά η Washington δεν είναι μία από αυτές, όπως δεν είναι κι η πατρίδα μας. Τα πράγματα γρήγορα παίρνουν μια δραματική τροπή καθώς ο μοτοσικλετιστής στρέφει για λίγο το κεφάλι του προς τα αριστερά, για να ελέγξει πού βρίσκεται σε σχέση με το SUV. Την αμέσως επόμενη στιγμή, πέφτει στα φρένα και στρίβει ελαφρώς προς τα αριστερά, μπαίνοντας μπροστά στην πορεία του SUV.

Το brake check όμως έχει νόημα (διόρθωση: ποτέ δεν έχει νόημα) όταν ο πίσω οδηγός μπορεί να δει τα φώτα φρένων του προπορευόμενου κι έχει χρόνο να αντιδράσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ίσχυε τίποτα από τα δύο. Χωρίς χρόνο αντίδρασης, το λευκό SUV πέφτει πάνω στον μοτοσικλετιστή, ρίχνοντάς τον στο οδόστρωμα και περνώντας από πάνω του. Ευτυχώς, ο απολογισμός περιελάμβανε μόνο ένα σπασμένο πόδι, ενώ υποψιαζόμαστε ότι η μηχανή καταστράφηκε.

Όσο για το SUV, ήταν ένα Mercury Mountaineer του 1998 κι έπαθε ελάχιστη ζημιά. Οι λόγοι πίσω από τις ενέργειες του μοτοσικλετιστή είναι αδιευκρίνιστοι. Όπως θα σας πει οποιοσδήποτε αναβάτης με τα μυαλά στο κεφάλι του, αυτή είναι μια εξαιρετικά ανόητη ιδέα.

The post Μοτοσικλέτα προσπαθεί να κάνει brake check σε αμερικάνικο SUV appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα