Νέα Mercedes C63: σίγουρα γρήγορη αλλά μήπως ακούγεται χάλια;

Η απόφαση της Mercedes-AMG να εγκαταλείψει τον θηριώδη V8 και τον αντικαταστήσει με έναν υβριδικό υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο, έχει απογοητεύσει πολλούς λάτρεις της γερμανικής μάρκας. Όποιος παρακολουθήσει το ακόλουθο βίντεο, μάλλον θα νιώσει την απογοήτευσή του να μεγαλώνει.

Η Mercedes-AMG C 63 είναι εδώ και πολύ καιρό ένα από τα πιο βροντόφωνα μοντέλα

της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο ατμοσφαιρικός V8 των 6.2 λίτρων που χρησιμοποιήθηκε στο μοντέλο της γενιάς W204 ήταν ο βασιλιάς της ακουστικής, αλλά ακόμη και όταν το μοντέλο W205 χρησιμοποίησε έναν twin-turbo V8 4.0 λίτρων, οι μηχανικοί της AMG κατάφεραν να του δώσουν ένα πωρωτικό soundtrack. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το μοντέλο του 2023.

Δίλιτρος και τετρακύλινδρος κινητήρας για τη νέα Mercedes SL

Μια χούφτα πρωτότυπα κατασκοπεύτηκαν πρόσφατα σε δοκιμές κοντά και στο Nurburgring και ο πιο απαλός χαρακτηρισμός για να περιγράψουμε τον ήχο του αυτοκινήτου είναι “φιμωμένος”. Μεγάλο μέρος του βίντεο δείχνει τη C 63 μέσα στην Πράσινη Κόλαση κι ενώ οι προηγούμενες γενιές θα ξεσήκωναν ακουστικά τους θεατές, στη νέα ακούς περισσότερο τα ελαστικά και πολύ λιγότερο τον ήχο του κινητήρα. Ξεχάστε τα συναρπαστικά ηχοχρώματα των παλιών AMG, τα σεισμογόνα σκασίματα, τούτη δω απέχει από το παρελθόν όσο απέχει κι από τα αθόρυβα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Σα να έχει βαλθεί να γεφυρώσει το χάσμα που θα υπάρχει με τις μελλοντικές γενιές, οι οποίες θα είναι πλήρως ηλεκτρικές.

Αυτό που λείπει από τη νέα C 63 στον ήχο, θα πρέπει να το αναπληρώσει σε απόδοση. Πράγματι, η Mercedes-AMG έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 2.0 λίτρων θα λειτουργεί παράλληλα με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt με απόδοση 470 ίππων, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας θα προσφέρει 200 ίππους. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται επίσης αποκλειστικά με σύστημα 4Matic με πισωκίνητη κατανομή κι αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

Η Mercedes-Benz θα διαθέτει τη νέα C 63 σε sedan και station εκδόσεις, αλλά δεν είναι σαφές εάν οι τρέχουσες παραλλαγές coupe και cabriolet θα συνεχίσουν μέχρι το μοντέλο επόμενης γενιάς.

The post Νέα Mercedes C63: σίγουρα γρήγορη αλλά μήπως ακούγεται χάλια; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα