Σελίδα υπολογίζει πόσες μέρες πέρασαν από τις Elon – υποσχέσεις

Αχ, ο διάσημος Elon time, ο χρόνος όπως τον αντιλαμβάνεται ο χαρισματικός CEO της Tesla και που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το πώς κυλάει για τους υπόλοιπους ανθρώπους στον πλανήτη. Γνωστός για τις υπεραισιόδοξες ανακοινώσεις του, ο Νοτιοαφρικανός έχει πέσει έξω πολλές φορές στις προβλέψεις του. Όχι για λίγο, αλλά για χρόνια ολόκληρα. Κι όταν λέμε πολλές, εννοούμε τόσες πολλές που κάποιος έφτιαξε μια ιστοσελίδα που μετράει πόσες μέρες

πέρασαν από την κάθε εξαγγελία του. Ας πούμε, ποιος θυμάται ότι έχουν περάσει 2.121 ημέρες (από τις 16 Νοεμβρίου του 2017 συγκεκριμένα) που ο Elon υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει ένα pick-up που θα είναι αντίστοιχο του Ford F-150 αναφορικά με την αγροτική του φύση, αλλά καλύτερο σπορ αυτοκίνητο από μια 911; Κι όμως, πέρασε τόσος καιρός κι ακόμα περιμένουμε το Cybertruck.

Ένα άλλο παράδειγμα: κοντεύουν 3.000 ημέρες από τότε που υποσχέθηκε ότι η αυτονομία των Tesla θα έφτανε τα 1.000 χιλιόμετρα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια. Ας πω ως το 2017 για σιγουριά. Η δήλωση έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015. Για το τέλος του 2017 είχε οριστεί κι η πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Ένα Tesla θα μπορούσε να διασχίσει την Αμερική (από το Los Angeles ως τη Νέα Υόρκη, για την ακρίβεια) χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό ειπώθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2016 και προφανώς απέχει κάμποσο ακόμα για να γίνει πραγματικότητα.

Αν θέλετε να χαζέψετε πολλές ακόμα αντίστοιχες δηλώσεις του πολυτάλαντου ανθρώπου που άλλαξε το ρου της παγκόσμιας αυτοκίνησης, λιώστε κι εσείς στο elonmusk.today. Προφανώς η παραπάνω δημοσίευση έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα και δεν αμφισβητεί την αξία των μοντέλων της Tesla. Άλλωστε οι πιστοί αναγνώστες του CarTalk.gr θα έχουν παρατηρήσει ότι τα μοναδικά δύο μοντέλα που έχουν βαθμολογηθεί με πέντε στα πέντε αστέρια είναι το Model 3 και το Model Y, συνεισφέροντας στην υπέρμετρη επιτυχία της αμερικάνικης εταιρίας. Το εργοστάσιό της στην Κίνα γιορτάζει την παραγωγή των δύο εκατομμυρίων οχημάτων. Το Gigafactory στη Shanghai τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη του 2019, μετά από μια άνευ προηγουμένου γρήγορη κατασκευή, η οποία ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου 2019. Αρχικά, η παραγωγή αφορούσε μόνο το Model 3, αλλά στα τέλη του 2020/αρχές 2021 μπήκε σε παραγωγή και το Model Y. Το εργοστάσιο παρήγαγε το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο τον Αύγουστο του 2022, μέσα σε 33 μήνες, ενώ το δεύτερο εκατομμύριο επιτεύχθηκε σε μόλις 13 μήνες. H συνολική παραγωγή της Tesla σε όλα τα εργοστάσια είναι επί του παρόντος περίπου πέντε εκατομμύρια μονάδες, πράγμα που σημαίνει ότι η Shanghai είναι ήδη υπεύθυνη για τα δύο πέμπτα του συνόλου των Tesla παγκοσμίως.

Gigafactory Shanghai achieves 2 million production milestone pic.twitter.com/R3UxQ4Xal7

Tesla Asia (@Tesla_Asia) September 6, 2023

Το Tesla Giga Shanghai είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, με την παραγωγική ικανότητά του να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο μονάδες ετησίως. Η Tesla την περιγράφει μετριοπαθώς σε περισσότερες από 750.000 μονάδες ετησίως, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι σημαντικά μεγαλύτερη (πάνω από 935.000 μονάδες πωλήθηκαν τοπικά ή εξήχθησαν τους τελευταίους 12 μήνες).

The post Σελίδα υπολογίζει πόσες μέρες πέρασαν από τις Elon – υποσχέσεις appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα