Σημεία των καιρών: η εποχή που τα SUV αμφισβητούν τα supercars

Μπορεί να αναφερόμαστε σε τρία υπερ-SUV αλλά η κόντρα κρίθηκε στην πρόσφυση των ελαστικών κατά την εκκίνηση. Καθώς και τα τρία είναι τετρακίνητα, η Porsche Cayenne Turbo GT των 640 ίππων έχει τη χαμηλότερη ισχύ, αλλά μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3.3″, που είναι ακριβώς

το ίδιο νούμερο με αυτό που ανακοινώνει η Aston Martin για την DBX707. Αποδίδει 707 ίππους, αλλά ζυγίζει περισσότερο από την Porsche. Καμία σχέση βέβαια με το Rivian R1S, το οποίο είναι πολύ βαρύτερο από την Cayenne – 550 κιλά για την ακρίβεια. Δεν του λείπει βέβαια η ισχύς, αφού αποδίδει 835 ίππους μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων.

Τώρα, για τα ελαστικά. Από τα τρία SUV, το Rivian R1S είναι το μόνο εξοπλισμένο με ελαστικά που μπορούν να βγουν εκτός δρόμου, ενώ έχουν και πολύ υψηλό treadwear, άρα θα διαρκέσουν για πολύ μεγάλη χιλιομετρική απόσταση. Υστερούν βέβαια σε πρόσφυση. Στο άλλο άκρο, η Cayenne Turbo GT διαθέτει ελαστικά υψηλών επιδόσεων με εξαιρετικά χαμηλό treadwear. Δε θα κρατήσουν πολύ, αλλά μέχρι τότε θα προσφέρουν άριστα οδικά χαρακτηριστικά. Η Aston Martin βρίσκεται κάπου στη μέση.

Αν έχετε συνηθίσει τα ηλεκτρικά μοντέλα να κερδίζουν στις κόντρες, αυτή δεν είναι μία από αυτές. Η Porsche περνάει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού στο 400άρι, ακολουθούμενη από κοντά από την Aston Martin DBX στη δεύτερη θέση. Το R1S τελειώνει με σημαντική διαφορά χάρη στον κόφτη που έχει ρυθμιστεί στα 110 μίλια ανά ώρα (176 χλμ/ώρα), αλλά έτσι κι αλλιώς είχε μείνει πίσω από την εκκίνηση.

Με το γερμανικό μοντέλο να έχει καθαρίσει τον ανταγωνισμό των υπόλοιπων υπερ-SUV, έρχεται η ώρα να τα βάλει με ένα πραγματικό supercar: τη Maserati MC20! Μπορεί να είναι πιο ελαφριά, πιο αεροδυναμική, με παραπλήσια ισχύ (630 ίππους και 730 Nm ροπής), αλλά χάνει χρόνο στην εκκίνηση καθώς είναι πισωκίνητη. Μένει δεκάδες μέτρα πίσω από την Porsche, αλλά μόλις κουμπώσει 3η σχέση στο 8άρι αυτόματο κιβώτιο αρχίζει να τη μαζεύει με μανία. Δε σας αποκαλύπτουμε την κατάληξη της κόντρας, για να δείτε την εξαιρετική παραγωγή της Hagerty (τα πιο άρτια αυτοκινητιστικά βιντεάκια παγκοσμίως).

The post Σημεία των καιρών: η εποχή που τα SUV αμφισβητούν τα supercars appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα