Τι μετατροπές περιλαμβάνει ένα Model Y που γίνεται περιπολικό;

Αστυνομικά τμήματα σε όλο τον πλανήτη υιοθετούν ομαδικώς ηλεκτρικά οχήματα, για να καρπωθούν τα πολλά πλεονεκτήματά τους. Το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος είναι ίσως το πιο προφανές, με πρόσφατους υπολογισμούς από το Somerset PD στο Wisconsin να δείχνουν ότι η εξοικονόμηση ανά περιπολικό μπορεί να φτάσει και τα 80.000 δολάρια. Η σύγκριση έγινε ανάμεσα στο Tesla Model Υ και στο Ford Explorer

Hybrid. Η δυνατότητα αθόρυβης λειτουργίας είναι ένα άλλο πλεονέκτημα που στερούνται τα οχήματα ΜΕΚ. Προσθέτοντας τις επιδόσεις supercar πολλών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το πιο οικολογικό αποτύπωμα, καταλαβαίνετε γιατί όλο και περισσότερα EV εντάχθηκαν στους αστυνομικούς στόλους τα τελευταία χρόνια.

Αστυνόμος εξηγεί πώς το Model Y θα τους εξοικονομήσει 80.000 $

Τον Μάιο, το αστυνομικό τμήμα της Νότιας Pasadena ανακοίνωσε τη μετατροπή ολόκληρου του στόλου του σε αμιγώς ηλεκτρικό. Το τμήμα έχει ήδη αγοράσει 10 Tesla Model 3 και Model Y και τα έχει μετατρέψει σε περιπολικά, με άλλα δέκα να προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον. Είναι ενδιαφέρον ότι η εταιρία στην οποία ανατέθηκε να κάνει τη μετατροπή είναι η Unplugged Performance, γνωστή για τα aftermarket ανταλλακτικά επιδόσεων και την εμπειρία της στη βελτίωση των Tesla. Οι τροποποιήσεις είναι εκτενείς, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

Οι πιο προφανείς είναι στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του ειδικά κατασκευασμένου προφυλακτήρα με ενσωματωμένα φώτα, των ατσάλινων τροχών με ενισχυμένα ελαστικά και της ράβδου φωτισμού που είναι τοποθετημένη στην οροφή, κατασκευασμένη από ανθρακονήματα. Ένας προβολέας είναι τοποθετημένος στην μπροστινή κολόνα στην πλευρά του οδηγού.

Το εσωτερικό έχει επίσης τροποποιηθεί, με πιο ανθεκτικά καθίσματα, άλλες μοκέτες κι ειδικά κατασκευασμένα χωρίσματα. Το βίντεο δείχνει την κύρια οθόνη του αυτοκινήτου που εμφανίζει το λογισμικό της Αστυνομίας, το οποίο τρέχει σε Windows. Αυτό είναι δυνατό με τη χρήση ενός διακόπτη DisplayPort μεταξύ του MCU και της οθόνης, επιτρέποντας στο πλήρωμα να επιλέξει μεταξύ του interface της Tesla κι ενός εξωτερικού υπολογιστή.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι τροποποιήσεις αύξησαν σημαντικά την τιμή του εργοστασιακού Model Y, αλλά η απόσβεση γίνεται μετά από δύο μόλις χρόνια χρήσης. Η εταιρία προβλέπει επίσης ότι ένα περιπολικό Model Y μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περίπου δέκα χρόνια χωρίς σημαντικά προβλήματα, διπλάσιο κύκλο ζωής σε σχέση με ένα θερμικό περιπολικό. Αστυνομικά τμήματα που έχουν ήδη υιοθετήσει Tesla, αναφέρουν ότι μέχρις στιγμής φαίνεται να επιβεβαιώνεται η παραπάνω πρόβλεψη στην πράξη.

The post Τι μετατροπές περιλαμβάνει ένα Model Y που γίνεται περιπολικό; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα