Η Tesla ξεκινά τις μαζικές απολύσεις – Κόβει το τμήμα για το δίκτυο Supercharger

10:20 1/5/2024 - Πηγή: Caroto
Η πρόσφατη απόφαση της Tesla να κόψει ολόκληρη την ομάδα των 500 ατόμων για τους φορτιστές Supercharger προκάλεσε σοκ στον κλάδο, με τον Elon Musk να επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων περικοπής κόστους σε ένα email προς το προσωπικό.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης προσπάθειας αναδιάρθρωσης

εντός της εταιρείας, με εκατοντάδες ακόμη απολύσεις να αναμένονται στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με αναφορές, ανώτερα στελέχη της επιχείρησης Supercharger, συμπεριλαμβανομένου του ανώτερου διευθυντή και του επικεφαλής των νέων προϊόντων, έχουν αποχωρήσει από την Tesla.

Οι επιπτώσεις επεκτείνονται πέρα από αυτές τις υψηλού προφίλ αποχωρήσεις, καθώς κάθε άτομο που σχετίζεται με το τμήμα Supercharger, συνολικά περίπου 500 εργαζόμενοι, βρίσκεται αντιμέτωπο με την απόλυση. Επιπλέον, η ομάδα δημόσιας πολιτικής της αυτοκινητοβιομηχανίας προβλέπεται να καταργηθεί, προσθέτοντας στις αυξανόμενες απώλειες θέσεων εργασίας.

Περίπου 500 άτομα από το τμήμα φόρτισης της Tesla βρίσκονται αντιμέτωπα με την απόλυση, συμπεριλαμβανομένων βασικών προσώπων όπως ο ανώτερος διευθυντής και ο επικεφαλής των νέων προϊόντων. Καθώς η είδηση των απολύσεων εξαπλώθηκε, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φωτίστηκαν με αναρτήσεις από νυν και πρώην εργαζόμενους που εξέφραζαν την αγανάκτησή τους.

✍️@G_Bahadue (ex @TeslaCharging since 3:34 AM)

"At 3:34 AM, my nearly 8 year journey at @Tesla came to an end. Though I'm still processing the news, I'm overwhelmed with gratitude for the hundreds if not thousands of individuals that I have had the honor of working with… pic.twitter.com/DRENFBkjpu

Felix Hamer • electricfelix (@electricfelix) April 30, 2024

Ένα σχετικό email του Musk υπογράμμισε τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, τονίζοντας την αναγκαιότητα μιας αδιάκοπης εστίασης στη μείωση του προσωπικού και των εξόδων. Ενώ αναγνώρισε τη δέσμευση ορισμένων μελών του εκτελεστικού προσωπικού στην οδηγία αυτή, ο Musk εξέφρασε την απογοήτευσή του για την προφανή έλλειψη επείγουσας ανάγκης άλλων.

Παρά τη σημαντική μείωση του εργατικού δυναμικού, η Tesla διατηρεί τη δέσμευσή της να επεκτείνει το δίκτυο Supercharger, αν και με βραδύτερο ρυθμό. Τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης του χρόνου λειτουργίας και της βελτίωσης των υφιστάμενων θέσεων, ο Musk διαβεβαίωσε τους ενδιαφερόμενους για την αφοσίωση της εταιρείας στην υποστήριξη της υποδομής EV.

Οι απολύσεις έρχονται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Tesla για μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 10%, η οποία προκλήθηκε από ένα δύσκολο περιβάλλον της αγοράς που χαρακτηρίζεται από την επιβράδυνση του τομέα EV και τον αυξημένο ανταγωνισμό από τους Κινέζους ανταγωνιστές.

Αυτή η προσπάθεια συρρίκνωσης στοχεύει στον εξορθολογισμό των λειτουργιών και την ενίσχυση της παραγωγικότητας, με τον Musk να τονίζει τη δύσκολη αλλά αναγκαία φύση αυτών των αποφάσεων.

Από την άλλη, μια γρήγορη ματιά στο LinkedIn, το Reddit, το X και άλλα διαδικτυακά φόρουμ αποκαλύπτει μια πλημμύρα αναρτήσεων από άτομα που είχαν εργαστεί στο παρελθόν στην ομάδα φόρτισης της Tesla.

Η σιωπή από την ηγεσία της Tesla προσθέτει μόνο την αβεβαιότητα και τις εικασίες γύρω από την κατάσταση, αφήνοντας εργαζόμενους να παλεύουν με τις συνέπειες αυτών των δραστικών μειώσεων του εργατικού δυναμικού.

Οι επιπτώσεις από αυτές τις απολύσεις αντηχούν σε όλη την κοινότητα της Tesla, υπογραμμίζοντας την ασταθή φύση της αυτοκινητοβιομηχανίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ακόμη και οι πιο μεγαλύτεροι παίκτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

✍️@G_Bahadue (ex @TeslaCharging since 3:34 AM)

"At 3:34 AM, my nearly 8 year journey at @Tesla came to an end. Though I'm still processing the news, I'm overwhelmed with gratitude for the hundreds if not thousands of individuals that I have had the honor of working with… pic.twitter.com/DRENFBkjpu

Felix Hamer • electricfelix (@electricfelix) April 30, 2024

The post Η Tesla ξεκινά τις μαζικές απολύσεις – Κόβει το τμήμα για το δίκτυο Supercharger appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα