Θα καταφέρει η BYD να προσπεράσει την Tesla;

12:18 3/1/2024 - Πηγή: Caroto
Η BYD, κορυφαία κινεζική μάρκα αυτοκινήτων, αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την Tesla στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, όπως αποδεικνύει η εντυπωσιακή της εξέλιξη.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, η BYD πούλησε 526.409 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφαία θέση της Tesla στην αγορά των BEV.

Μόνο τον Δεκέμβριο,

η BYD κατέγραψε εντυπωσιακές πωλήσεις, που ανήλθαν σε 340.178 ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Από αυτά, τα 190.754 ήταν πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η κινεζική εταιρεία επωφελήθηκε σημαντικά από επιθετικές εκπτώσεις προς το τέλος του έτους.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους 2023, η BYD πούλησε συνολικά 3,01 εκατομμύρια οχήματα, από τα οποία περίπου 1,6 εκατομμύρια ήταν πλήρως ηλεκτρικά και περίπου 1,4 εκατομμύρια ήταν plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα.

Αυτές οι εντυπωσιακές πωλήσεις της BYD δείχνουν τη δυναμική της να αναδεικνύεται ως πιθανός ηγέτης στον τομέα των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων.

Παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις, οι μετοχές της BYD υποχώρησαν κατά περίπου 24% το 2023, κυρίως λόγω ανταγωνιστικών πιέσεων, μειώσεων τιμών και ανησυχιών για την επίτευξη των στόχων πωλήσεων.

Αντίθετα, οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά 130%, αν και αντιμετώπισε οικονομικές προκλήσεις στην κινεζική αγορά.

Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε αυτές τις δύο εταιρείες και πώς η BYD στοχεύει στο να ξεπεράσει την Tesla στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα αναμένεται να αυξηθούν κατά 37% το 2023, κάτι που μπορεί να σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ανταγωνιστική πίεση στην αγορά.

The post Θα καταφέρει η BYD να προσπεράσει την Tesla; appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα