Αέρας ανανέωσης για το Mazda CX-5

Η Mazda επανατοποθετεί το CX-5 στην αγορά με στάνταρ το σύστημα MHybrid και μαζί με αναβαθμισμένα επίπεδα εξοπλισμού.

Το Mazda CX-5 κυκλοφόρησε το 2012 και ήταν το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας που εφάρμοσε τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Kodo» αλλά και την τεχνολογία Skyactiv. Η δεύτερη γενιά CX-5 ήρθε το 2017 και από τότε η Mazda προσφέρει συνεχώς αναβαθμίσεις, ποιοτικές και σχεδιαστικές.

Πλέον στη νέα

του εκδοχή για το 2023 το Mazda CX-5 δέχθηκε αρκετές εξωτερικές και εσωτερικές αναβαθμίσεις. Στην καμπίνα έχουμε βελτιώσεις στην ποιότητα αλλά και στις προσφερόμενες τεχνολογίες. Η συνδεσιμότητα υποστηρίζει Apple CarPlay και Android, καθώς και τις πιο πρόσφατες λειτουργίες MyMazda App Connected Services. Επιπλέον, διατίθεται μια ψηφιακή οθόνη 360ο μοιρών με τέσσερις κάμερες για να βοηθήσει τους ελιγμούς σε στενούς χώρους.

Το ανανεωμένο CX-5 διαθέτει βελτιώσεις στον σχεδιασμό αλλά και στην πρακτικότητα, με επιλογή λειτουργίας οδήγησης Mi-Drive, περαιτέρω βελτιώσεις δυναμικής οδήγησης και διευρυμένη γκάμα χαρακτηριστικών ασφαλείας. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει σύνολα της σειράς Skyactiv βενζίνης, με επιλογή είτε του μηχανικού εξατάχυτου Skyactiv-MT της Mazda, ή των εξατάχυτων αυτόματων κιβωτίων Skyactiv-Drive και την τελευταία γενιά του έξυπνου συστήματος 4κίνησης i-Activ (AWD), της Mazda.

Τι αλλάζει;

Το σύστημα Mazda MHybrid αποτελεί πλέον βασικό εξοπλισμό σε όλους τους βενζινοκινητήρες. Το ήπιο υβριδικό σύστημα διαθέτει ενσωματωμένη γεννήτρια-κινητήρας με ιμάντα (ISG), και μπαταρία ιόντων λιθίου 24V. Εξασφαλίζει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου ανακτώντας την ενέργεια που εκλύεται κατά την επιβράδυνση και τροφοδοτώντας το ISG, που λειτουργεί υποβοηθητικά στον κινητήρα εσωτερικής καύσεως.

Το CX-5 του 2023 διατηρεί όλα τα πρότυπα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που περιμένει κανείς από κάθε Mazda. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας i-Activsense της εταιρείας, που υποστηρίζουν τον οδηγό, και προσφέρουν κορυφαίες στην κατηγορία, επιδόσεις ενεργητικής ασφάλειας.

Εξωτερικά, το μοντέλο διατηρεί την εικόνα που γνωρίζουμε από το 2022, φέτος ωστόσο εισάγει τρεις πρόσθετες εκδόσεις στη γκάμα: Newground, Homura και Takumi. Η έκδοση Newground διαθέτει ασημένιες προστατευτικές ποδιές στο κάτω μέρος του εμπρός και πίσω προφυλακτήρα και στα μαρσπιέ των θυρών, μαύρα καλύμματα στους πλευρικούς καθρέφτες, φωσφοριζέ διακοσμητικά στην εμπρός γρίλια και ακτινωτές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών. Στο εσωτερικό διαθέτει σουέτ ταπετσαρίες και πράσινες ραφές.

Η έκδοση Homura διαθέτει σπορ μαύρο φινίρισμα στην εμπρός γρίλια, μαύρη χαρακτηριστική εμπρός πτέρυγα, μαύρο κάτω μέρος προφυλακτήρα, μαύρες επενδύσεις στα φρύδια των φτερών και στα μαρσπιέ των θυρών που χαρίζουν στο μοντέλο μία πιο σπορ εμφάνιση. Οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών είναι βαμμένες σε μαύρη μεταλλική απόχρωση, και η εμπρός γρίλια περιλαμβάνει κόκκινα διακοσμητικά στοιχεία. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι κόκκινες ραφές τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι, ο μοχλός ταχυτήτων και τα πάνελ των θυρών. Οι ταπετσαρίες των καθισμάτων διαθέτουν επένδυση δερματίνης, με σουέτ κεντρικό τμήμα και κόκκινες εμφανείς ραφές.

Τέλος, η έκδοση Takumi προσφέρεται σε μονόχρωμο εξωτερικό, που αναδεικνύει την ομορφιά των δυναμικών μορφών της σχεδίασης Kodo. Η έντονη γυαλιστερή βαφή των φωτεινών ασημί ζαντών αλουμινίου των 19 ιντσών, τονίζει τη συμπαγή εμφάνιση του μοντέλου. Το εσωτερικό διαθέτει επένδυση από δέρμα Nappa και την πολυτέλεια των επενδύσεων από γνήσιο ξύλο στο ταμπλό και τα πάνελ των μπροστινών και πίσω θυρών.

Οι τιμές

Το Mazda CX-5 του 2023 είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα, με τιμές εκκίνησης τις 28.128 ευρώ στην έκδοση βενζίνης e-Skyactive G με 2-λιτρο κινητήρα, 165 ίππους και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Οι αυτόματες εκδόσεις ξεκινούν από 33.503 ευρώ, ενώ οι εκδόσεις με τετρακίνηση από 33.794 ευρώ, παρέχοντας στο ιαπωνικό μοντέλο ένα εξαιρετικό value for money για τα δεδομένα της κατηγορίας. Για τους πιο απαιτητικούς, διαθέσιμες είναι ακόμη εκδόσεις βενζίνης 2,5 λτ. με 192 ίππους (από 39.563 ευρώ).

The post Αέρας ανανέωσης για το Mazda CX-5 appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα