Νέο Honda ZR-V, υβριδικό με 184 ίππους

Η Honda λανσάρει στην ελληνική αγορά το ZR-V ένα νέο SUV που γεφυρώνει το κενό μεταξύ HR-V και CR-V, συνδυάζοντας σπορ εμφάνιση και υψηλά επίπεδα πρακτικότητας.

Το Honda ZR-V τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας C και ταυτόχρονα υιοθετεί την πλήρως υβριδική τεχνολογία της Honda και μοιράζεται το ίδιο τεχνολογικό

DNA με το νέο Civic e:HEV. Αυτό σημαίνει πως κάτω από το καπό εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 2,0 λίτρων, που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson. Ο κινητήρας αυτός συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες για να προσφέρει δυναμική επιτάχυνση με άμεση απόκριση. Το πλαίσιο είναι επίσης εμπνευσμένο από τις πλατφόρμες του Civic και του CR-V και σχεδιάστηκε για να προσφέρει αντίστοιχα οδηγικά χαρακτηριστικά με τα σπορ hatchback. Μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και βελτιστοποιημένα σινεμπλόκ για μια άνετη και συναρπαστική οδήγηση.

Σχεδιαστικά το ZR-V δεν απέχει από τη φιλοσοφία της μάρκας. Ξεχωρίζει από τα λεπτά φώτα, την κομψή γυαλιστερή μαύρη μάσκα, τις καθαρές πλευρικές επιφάνειες και βεβαίως τα οριζόντια πίσω φώτα που ενσωματώνονται στην πίσω πόρτα. Η λειτουργικότητα στη σχεδίαση αποτέλεσε βασική προτεραιότητα για τη Honda, με κάθε πάνελ και εξάρτημα να βελτιστοποιείται προς όφελος της ορατότητας και της αεροδυναμικής απόδοσης.

Στο εσωτερικό

Η Honda κάνει λόγο για υψηλής ποιότητας μαλακά υλικά με επιμελημένο φινίρισμα. Στο ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής 9 ιντσών, ενώ οι χώροι ικανοποιούν άνετα τις μεταφορικές ανάγκες μια οικογένειας. Οι διαστάσεις του τοποθετούν το ZR-V στην καρδιά της ευρωπαϊκής γκάμας των SUV της Honda, εξασφαλίζοντας ευρυχωρία, πρακτικότητα και άνεση σε ένα compact πακέτο. Κατά τη διαδικασία σχεδιασμού, οι μηχανικοί της Honda επικεντρώθηκαν στη δημιουργία μιας στιλάτης και κομψής καμπίνας που μεγιστοποιεί τη χρηστικότητα. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύχρηστη στην καθημερινότητα με άφθονους αποθηκευτικούς χώρους και πρακτικές λειτουργίες, όπως οι πολλαπλές θύρες USB. Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα υψηλής ποιότητας υλικά, το προσεγμένο φινίρισμα και ο διακριτικός φωτισμός που όλα μαζί συνθέτουν μία premium ατμόσφαιρα.

#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/11/439994_2023_Honda_ZR-V_e_HEV_Advance-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/11/439989_2023_Honda_ZR-V_e_HEV_Advance-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/11/439991_2023_Honda_ZR-V_e_HEV_Advance-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 3 Υβριδικό με 184 ίππους

Το ZR-V υιοθετεί την υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda.  Όπως στο Civic e:HEV, η μονάδα ισχύος παράγει συνολική ισχύ 184ps και ροπή 315 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h από μόλις 7,8 δευτερόλεπτα. Όμως, παρά τις ισχυρές επιδόσεις του, το ZR-V είναι επίσης εξαιρετικά αποδοτικό σε πραγματικές συνθήκες, με το e:HEV να πετυχαίνει εκπομπές CO2 από 130 g/km (WLTP) και κατανάλωση από 5,7 L/100km (WLTP συνδυασμένος κύκλος). Το πλήρως υβριδικό σύνολο συνδυάζει μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ενεργειακής πυκνότητας και δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες με έναν πρόσφατα εξελιγμένο 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού. Μέσω ενός επιλογέα, οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν αυτόματα μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης: Normal, Sport, Eco και Snow.

Εκδόσεις και τιμές

Στη χώρα μας το Honda ZR-V είναι διαθέσιμο στα επίπεδα εξοπλισμού Elegance, Style, Sport και Advance. Όλα υπερπλήρη από πλευράς ανέσεων και τεχνολογικών και με το ίδιο 2-λιτρο υβριδικό σύστημα κίνησης και μετάδοση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Οι τιμές ξεκινούν από τις 44.700 ευρώ και φτάνουν στις 55.800 ευρώ στην πλούσια έκδοση Advance.

The post Νέο Honda ZR-V, υβριδικό με 184 ίππους appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα