Ποια είναι η σωστή επιλογή στην αγορά αυτοκινήτου;

Ποιο αυτοκίνητο να αγοράσω; Ποιο είναι το καλύτερο, το ποιοτικότερο, το ασφαλέστερο…; Καθημερινά απαντάμε τις ερωτήσεις σας. Όμως πολλές φορές οι απαντήσεις είναι πιο προφανείς από το αναμενόμενο!

Η αγορά αυτοκινήτου δείχνει να ανακάμπτει σταδιακά και παρά τις δραματικές αυξήσεις στις τιμές το αγοραστικό κοινό δείχνει ιδιαίτερα ενεργό στην Ελλάδα, ακόμη και για καινούριο αυτοκίνητο. Καθημερινά δεκάδες άνθρωποι μας στέλνετε τα μηνύματα σας ζητώντας τη γνώμη μας για την αγορά του ενός ή του άλλου μοντέλου, εμπιστευόμενοι την

εμπειρία και την κρίση μας. Και σας ευχαριστούμε γι αυτό!

Ωστόσο πολλές φορές, η απάντηση στις ερωτήσεις σας είναι πιο μπροστά στα μάτια σας από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Εσείς οι ίδιοι οι αγοραστές γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες σας, τις δικές σας αλλά και της οικογένειας σας. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα αν ζητάτε χώρους και ανέσεις περισσότερο από ποιότητα οδική συμπεριφορά ή χαμηλή κατανάλωση περισσότερο από τις επιδόσεις. Και αντίστροφα βεβαίως.

Η αγορά αυτοκινήτου σήμερα έχει τις περισσότερες επιλογές από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης και η γκάμα των περισσότερων εταιρειών αριθμεί δεκάδες από μοντέλα σε επίσης δεκάδες παραλλαγές εκδόσεων και κινητήρων. Συνεπώς, χρειάζεται αρχικά ένα πρώτο και καλό φιλτράρισμα βασισμένο εξ ολοκλήρου στις προσωπικές ανάγκες του καθενός. Για να μη μιλήσουμε και για το γούστο, που και αυτό κατά τη γνώμη μας είναι σημαντικό στην τελική επιλογή. Θα αγοράσεις που θα αγοράσεις ένα αυτοκίνητο… τουλάχιστον θα πρέπει να σου αρέσει αισθητικά!

Ως δεύτερο βήμα, είναι σημαντικό ο αγοραστής να τραβήξει μια γραμμή όσον αφορά το ποσό που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει. Ξεκάθαρα και χωρίς υπερβάσεις, αφού στο τέλος όλο και κάτι παραπάνω θα κοστίσει. Λίγο το μεταλλικό χρώμα, λίγο καναδυό έξτρα, βάλτε και τις ανατιμήσεις στο παιχνίδι… γιατί πλέον σχεδόν κανένας εισαγωγέας δεν “κλειδώνει” τις τιμές τη στιγμή της παραγγελίας.

Και βεβαίως στο τελικό βήμα της σωστής επιλογής, είναι η κατηγοριοποίηση των αναγκών. Σας ταιριάζει ένα SUV ή μήπως ένα hatchback; Ζητάτε ένα supermini ή ένα μικρό crossover; Αν και μετά από αυτά τα βασικά βήματα δυσκολεύεστε ακόμα… θα είναι χαρά μας να ρίξουμε περισσότερο φως στις επιλογές που ίσως σας ταιριάζουν περισσότερο.

The post Ποια είναι η σωστή επιλογή στην αγορά αυτοκινήτου; appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα