Τα ελαστικά Hankook στο WRC από το 2025

Η Hankook θα είναι η τελικά εταιρία ελαστικών που θα αναλάβει τον εξοπλισμό όλων των αγωνιστικών αυτοκινήτων που συμμετέχουν στο WRC από το 2025.

Είναι επίσημο! Η Hankook θα αντικαταστήσει την Pirelli ως ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ, ξεκινώντας από το 2025. Η νέα συμφωνία ανακοινώθηκε από τη FIA

μετά την παγκόσμια συνάντηση του motorsport που ολοκληρώθηκε σήμερα 6 Δεκεμβρίου στο Baku.

Η νέα συνεργασία αφορά στα ελαστικά όλων των τετρακίνητων αγωνιστικών αυτοκινήτων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένου αυτά των κατηγοριών Rally1, Rally2 και Rally3. Η αλλαγή αυτή προέκυψε μετά την ανακοίνωση της ιταλικής Pirelli, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι αποσύρεται από τον θεσμό. Έτσι λοιπόν, η πρόταση που κατέθεσε η μάρκα από τη Νότιο Κορέα στη FIA, επιλέχθηκε και ως η τελική αφήνοντας εκτός παιχνιδιού τις Michelin και MRF.

Η Hankook αναλαμβάνει στο πρωτάθλημα από τον Ιανουάριου του 2025 με ένα συμβόλαιο τριών ετών, άρα μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής σαιζόν του 2027. Σίγουρα έχουμε μια δυνατή κίνηση από τη Hankook, η οποία θυμίζουμε έχει ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου αφού εξοπλίζει τόσο τα αυτοκίνητα του ERC (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ) όσο και τα μονοθέσια της Formula E.

The post Τα ελαστικά Hankook στο WRC από το 2025 appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα