Χαμός στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Επιτέθηκε σε δημοσιογράφο – μάρτυρα ο Γιάννης Λαγός, διακόπηκε η συνεδρίαση

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση στη δευτεροβάθμια δίκη της Χρυσής Αυγής με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Γιάννη Λαγό.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη όταν μιλούσε ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Τσακανίκας από το Αγρίνιο εξιστορώντας στην έδρα τις απειλές που είχε δεχθεί από τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση.

Τα όσα έλεγε

εκνεύρισαν τον, γνωστό για την επιθετικότητά του, Γιάννη Λαγό ο οποίος εκείνη τη στιγμή ήταν και ο μόνος που καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο Λαγός διέκοψε με φωνές την κατάθεση του Τσακανίκα για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Τσακανίκας: Σιγά μην κάνω διάλογο μαζί σας. Είσαι φασίστας και κάθαρμα.
Λαγός: Τι είπες ρε;
Τσακανίκας: Δολοφόνε, κάθαρμα!

Τη στιγμή αυτή ο Λαγός δεν αρκέστηκε στις φωνασκίες αλλά κινήθηκε απειλητικά κατά του μάρτυρα. Ευτυχώς, ήταν έγκαιρη η παρέμβαση των αστυνομικών οι οποίοι περικύκλωσαν τον κατηγορούμενο και έτσι αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Την ώρα μάλιστα που οι αστυνομικοί περιόριζαν τον Λαγό και την επιθετική του διάθεση αυτός, εν εξάλλω, φώναζε προς τον δημοσιογράφο: «Δύο χαστούκια είσαι, ρε! Θα ξαπλώσεις και θα πέσεις αιμόφυρτος, θρασύδειλε!».

Η έδρα, όπως ήταν φυσικό, διέταξε τη διακοπή της διαδικασίας μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο δημοσιογράφος από το Αγρίνιο, Παναγιώτης Τσακανίκας

Πριν το επεισόδιο, ο Παναγιώτης Τσακανίκας είχε καταθέσει πως έπειτα από δημοσιεύματα που έκανε στην ιστοσελίδα που εργαζόταν για τη δράση της ΧΑ στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου δεχόταν απειλές από το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

«Στο Νοσοκομείο Αγρινίου είχε συμπλακεί, μάλλον ο Μπαρμπαρούσης, με αντιεξουσιαστές. Μετέβη ο κ. Μπαρμπαρούσης σε ένα μπαρ και ξέρω ότι κατέβηκε κάτω και έκανε κάτι κλωτσιές. Με πήρε έξω φρενών και με έβρισε επειδή το έγραψα. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “θα σε γαμήσω κι εσένα και την οικογένειά σου”», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις επιθέσεις που πραγματοποιούσε η Χρυσή Αυγή σε λαϊκές αγορές όπως στην αγορά του Μεσολογγίου, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Ρομά στο Αιτωλικό. Εκεί, όπως είπε, «έγιναν επεισόδια με κατοίκους και τους Ρομά. Ηταν η ΧΑ παρούσα. Επεσαν και πυροβολισμοί. Ζητούσαν να ληφθούν μέτρα σε βάρος των Ρομά και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους […]

Αυτά ήταν με κεντρική εντολή, άλλωστε δεν υπήρξε καταδίκη από την ηγεσία, ήθελαν να δείξουν ότι πατάσσουν τους αλλοδαπούς, τους Ρομά».

Περιγράφοντας μάλιστα την δράση της τοπικής ΧΑ έκανε υπογράμμισε την στρατιωτικού τύπου δομή της οργάνωσης: «Έλεγαν παραγγέλματα και ανταποκρίνονταν όλοι ταυτόχρονα, όπως κάναμε στον Στρατό, με ιαχές κ.λπ.».

Ο Παναγιώτης Τσακανίκας αναφέρθηκε και στον αστυνομικό Δ. Μακρή: «Ήταν το νούμερο 2 της οργάνωσης στην περιοχή» τόνισε ενώ μίλησε ακόμη και για την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Μακρής, τον Σεπτέμβριο του 2013, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο λόγος ήταν πως ο δημοσιογράφος είχε γράψει και αναρτήσει ρεπορτάζ για αντικείμενα που βρέθηκαν σε μέρος που ήταν ιδιοκτησία του Μακρή και στεγάζονταν τα γραφεία της ΧΑ. Στον χώρο αυτόν βρέθηκε οπλισμός:

Μάρτυρας: Ο Δ. Μακρής, ο αστυνομικός του Μπαρμπαρούση, μου έκανε μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων γιατί είχα αναρτήσει ότι είχε παραχωρήσει χώρους στη ΧΑ και βρέθηκαν στα γραφεία κράνη, ρόπαλα κλπ:

Πρόεδρος: Από την αστυνομία το μάθατε;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Μετά από αυτήν την ανάρτηση, τι έγινε;

Μάρτυρας: Μου έκανε μήνυση ο Μακρής και αθωώθηκα. Μάλιστα ήταν ακριβώς απέναντι από την Αστυνομία Αιτωλοακαρνανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα