ΕΟ ΚΚΕ: Η ΕΕ προωθεί αντιδραστικές προσαρμογές στον εκλογικό νόμο ενόψει ευρωεκλογών

Παρέμβαση στη συζήτηση για τις «ευρωπαϊκές εκλογές του 2024» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Παπαδάκης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τόνισε τα εξής στην ομιλία του:

«Η ΕΕ κλιμακώνει την αντιδραστική στρατηγική της για την πιο αποτελεσματική θωράκιση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της στο διεθνή ανταγωνισμό με ΗΠΑ

– Κίνα αλλά και την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής υπέρ των ομίλων.

Προωθεί έτσι σε αυτή την κατεύθυνση αντιδραστικές προσαρμογές στον εκλογικό νόμο ενόψει των ευρωεκλογών, για την εμβάθυνση της ΕΕ, καθώς κι ενίσχυση του ρόλου της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου, των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων.

Ταυτόχρονα προτείνει μεταρρύθμιση των ευρωσυνθηκών, ακόμα και με κατάργηση της ομοφωνίας στο Συμβούλιο, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους.

Η δε κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα προωθεί την αλλοίωση του εκλογικού σώματος με συμμετοχή στην ψηφοφορία κι όσων απόδημων δεν έχουν κανένα οικονομικό και κοινωνικό δεσμό με τη χώρα όπως και με την επιστολική ψήφο που εκθέτει τους εργαζόμενους σε εκβιασμούς διευκολύνοντας τη νοθεία».

«Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις γίνονται όλο και πιο αντιδραστικές κι επικίνδυνες για τους λαούς. Να δυναμώσουν οι εργατικοί λαϊκοί αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων, με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές» επισήμανε, καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Κ. Παπαδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΟ ΚΚΕ,eo kke