Η Ελλάδα το… διασκέδασε, πήρε το τρίποντο και «αγόρασε» ηρεμία!

Το γεγονός ότι μετά από την βαριά ήττα και την κακή εμφάνιση επί ολλανδικού εδάφους, ακολουθούσε ένα ματς με χαμηλό βαθμό δυσκολίας όπως αυτό με το Γιβραλτάρ ήταν μεγάλο «συν» για την εθνική Ελλάδος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήθελε να… μαζέψει τα κομμάτια του, ήθελε να βρει βάλσαμο για τις πληγές που άνοιξαν με το 3-0 στη «χώρα της τουλίπας» και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε με την εύκολη νίκη (5-0) επί του… Βράχου.

«Σκοτώσαμε το θηρίο» είπαν οι πολλοί αναλογιζόμενοι το «μέγεθος» του αντιπάλου. Σαφώς

και δεν λέει κανείς πως αυτή η νίκη είναι… ιστορική, είναι από το πάνω ράφι και ήρθε με κόπο και ιδρώτα, αλλά είναι μια νίκη που δεν σου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

Μπήκαν εύκολα τρεις βαθμοί στο σακούλι, δεν υπάρχουν σοβαρές απώλειες που θα έκαναν ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα από την ήττα στο Αϊντχόφεν και δίνει την ευκαιρία στον Πογέτ να… αγοράσει χρόνο ενόψει της δύσκολης συνέχειας με τα νέα προκριματικά παιχνίδια του Οκτωβρίου με Ιρλανδία στο Δουβλίνο και Ολλανδία στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Πλέον πέρασε η «ντοπιέτα» αγώνων του Σεπτεμβρίου χωρίς πάντως το πρόσημο να είναι θετικό. Στα δύο ματς η Ελλάδα πήρε τους τρεις βαθμούς που ήταν «υποχρεωμένη» να πάρει κόντρα στο Γιβραλτάρ, αλλά δεν έκανε την υπέρβαση κόντρα στην Ολλανδία και μάλιστα με το βαρύ 3-0 ουσιαστικά χάνεται και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με τους «οράνιε».

Το ενδιαφέρον από δω και πέρα στρέφεται στην επόμενη ημέρα φυσικά, όπου η Ελλάδα θα πρέπει να ανεβάσει στροφές, να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στα δύσκολα και όχι μόνο να σταθεί με αξιοπρέπεια, αλλά να αναζητήσει και θετικά αποτελέσματα που φυσικά θα έχουν να κάνουν και με βαθμούς!

Γίνεται αυτό; Το άμεσο μέλλον θα δείξει και θα φανεί αν η εθνική μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Μέσα σε όλα φυσικά ο Ουρουγουανός προπονητής θα έχει να σκεφτεί και τις επόμενες κλήσεις που θα πρέπει να ανεβάσουν και το επίπεδο. Το θετικό είναι ότι εκτός από την εύκολη νίκη που δίνει τρίποντο, επιστρέφει και η ηρεμία.

Keywords
Τυχαία Θέματα