Ηράκλειο: Έπεσε το πεύκο πάνω του ενώ οδηγούσε με το μηχανάκι στη λεωφόρο-«Αν δεν φορούσε το κράνος θα άκουγε που τού φώναζαν…»

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για την τραγωδία στο Ηράκλειο, με το δέντρο που έπεσε και σκότωσε τον Παναγιώτη Μητρέλο σε ηλικία 51 ετών, στη λεωφόρο Δημοκρατίας τον περασμένο Αύγουστο.

Η δασολόγος Μαρία Κοζυράκη κατήγγειλε, μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV ότι, όταν πήγε στο σημείο του ατυχήματος και έβαλε το χέρι της μέσα στον κορμό, είδε ότι ήταν άδειος.

«Αυτό το δέντρο ήταν επιχωματωμένο και

ήταν μήκος του κορμού μες στο έδαφος. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπήρχε σήψη, με συνέπεια το δέντρο να πέσει. Δεν υπήρχε σπάσιμο»

Σύμφωνα με την δασολόγο, κάτω από τη γη κάθε δέντρο έχει άλλο τόσο μήκος όσο είναι πάνω από τη γη.

Το συγκεκριμένο υπόγειο μέρος του δέντρου από τα έργα που είχαν γίνει, τα μπαζώματα κ.λπ., είχε κακοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, που δεν υπήρχαν ρίζες να το συγκρατήσουν, παρά μόνο μία ρίζα που είχε αναπτύξει από άμυνα το δέντρο για να διατρέφεται…

Η Μαρία Κοζυράκη αποκάλυψε επίσης και τις πληροφορίες της, ότι ο κόσμος φώναζε στον άτυχο οδηγό ότι το δέντρο πέφτει, αλλά εκείνος, επειδή φορούσε κράνος, δεν άκουσε τις φωνές!

«Δεν υπήρχε “κρακ”. Η πτώση ήταν κάπως πιο αργή. Ο κόσμος έβλεπε. Ο κόσμος φώναζε και, αν ο άνθρωπος δε φορούσε κράνος, θα μπορούσε να είχε σωθεί», σύμφωνα με την κ. Κοζυράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα