Κακοκαιρία Elias – Εύβοια: Μήνυμα του 112 σε Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες

Μήνυμα του 112 ήχησε σε τέσσερις περιοχές της Εύβοιας λόγω της κακοκαιρίας Elias που έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Το μήνυμα που στάλθηκε στους κατοίκους αυτών των περιοχών της Εύβοιας αναφέρει: «Με εντολή του Δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Από χθες (27/09) το πρωί, έπεσαν στην Εύβοια αδιανόητα υψηλά ποσοστά νερού σε περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Στη Βατερή έπεσαν 198 χιλιοστά βροχής, ενώ μεγάλες

καταστροφές έχουν προκληθεί σε Αιδηψό, Μαντούδι, Ροβιές και άλλες περιοχές.

Ειδικότερα στα Λουτρά Αιδηψού, η μανία των ορμητικών νερών σε συνδυασμό με φερτά υλικά, κατέστρεψε περιουσίες και σπίτια.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

#Εύβοια

Με εντολή του Δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των #Ασμήνι #Πευκί #Αρτεμίσιο & #Γούβες λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/G6mF2c28qW@pyrosvestiki…

112 Greece (@112Greece) September 28, 2023

Κακοκαιρία Elias: Δραματική νύχτα και στον Βόλο

Παράλληλα, δραματική ήταν η νύχτα για τον Βόλο, που ακόμα μία φορά είδε την κακοκαιρία να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρροι, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και οικογένειες με μικρά παιδιά αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα σε ταράτσες.

Οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι λίγες μόνο μέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε, μια νέα κακοκαιρία, η κακοκαιρία Elias, ήρθε να σαρώσει ό,τι είχε απομείνει.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχτηκε 800 κλήσεις και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Elias – Εύβοια, Μήνυμα, 112, Ασμήνι Πευκί Αρτεμίσιο, Γούβες,kakokairia Elias – evvoia, minyma, 112, asmini pefki artemisio, gouves