Κακοκαιρία: Έρχεται δύσκολο 48ωρο – Που θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

Η κακοκαιρία «έδειξε τα δόντια» της σήμερα, Τρίτη 23/08, και όπως φαίνεται για τις επόμενες δυο μέρες έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η κακοκαιρία-μέχρι στιγμής- χαρακτηρίζεται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ

Θοδωρής Κολυδάς, «η κακοκαιρία είναι σαν ένα μεγάλο αλώνι που μέσα του έχει ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες».

Και συνέχισε ο ίδιος: «Όπως στροβιλίζεται, ακολουθούν και αυτές οι μάζες την κίνηση του συστήματος».

Η κακοκαιρία χαρακτηρίζεται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους

Πρακτικά, όπως εξηγεί ο κ. Κολυδάς, από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα δώσει πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε Κρήτη, Κυκλάδες και αργότερα στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Την Πέμπτη θα ενταθούν ακόμη περισσότερο τα φαινόμενα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να σημειώνονται σε Σποράδες, Θεσσαλία και στη βόρεια και την κεντρική Εύβοια.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Αττική, ειδικά από το μεσημέρι και μετά.

Η εκτόνωση της κατάστασης θα αρχίσει από το απόγευμα της Παρασκευής για να γίνει πιο καλοκαιρινός ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Δείτε στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Αποκαταστάθηκε μετά τις 22.00 η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βουλιαγμένης

Εξάλλου, κανονικά διεξάγεται μετά τις 22.00 της Τρίτης η κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όσο και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις, είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα, καθώς και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία, Έρχεται, 48ωρο –,kakokairia, erchetai, 48oro –