Καστανίδης: «Δεν θα δεχτώ ποτέ να συνεργαστώ με τον ωτακουστή μου. Τελεία και παύλα»

Μηνύματα με παραλήπτες τόσο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά και με τις μετεκλογικές συνεργασίες, έστειλε ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτή μια συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ

και ΝΔ, αναφερόμενος κυρίως στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ενώ μίλησε και για απρέπεια εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τα σχόλια περί “εκβιαζόμενου” Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, αφού εκφράζει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει αγεφύρωτες ιδεολογικές διαφορές με τη ΝΔ προσθέτει προς επίρρωσιν- και συνδέοντας και με τις εξελίξεις σχετικά με τις υποκλοπές-, μια ακόμα παράμετρο που τη συμπυκνώνει στη φράση: «Δεν θα δεχτώ ποτέ να συνεργαστώ με τον ωτακουστή μου. Τελεία και παύλα».

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ο Χάρης Καστανίδης, στέλνοντας σαφές μήνυμα και επισημαίνοντας: «Η αξιοπρέπεια στην πολιτική ζωή είναι τόσο σημαντική όσο η αξιοπρέπεια στην κοινωνική ζωή».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε τις ευθύνες του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και την τακτική Μητσοτάκη για τη συσκότιση του σκανδάλου.

«Ή είναι ένοχος και το κρύβει ή είναι επικίνδυνος γιατί δεν μπορεί να ελέγξει ρυπαρούς μηχανισμούς», τόνισε και πρόσθεσε για τις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ξέρετε τι είναι να λέει ένας πρωθυπουργός “δεν γνώριζα”, τα στελέχη του να λένε “δεν γνώριζε”, ότι υπάρχουν ρυπαροί μηχανισμοί και δεν ελέγχει ο πρωθυπουργός την ΕΥΠ που η πρώτη πράξη του ήταν να την υπαγάγει σε αυτόν; Λοιπόν θα πρέπει να κάνει μια παραδοχή ο ελληνικός λαός και οι αγαπημένοι φίλοι της συντηρητικής παράταξης: Ή είναι ένοχος ή είναι επικίνδυνος».

Παράλληλα έκανε κριτική στη θέση που προβάλλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης για το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμβάλει μετεκλογικά να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, «δεν είναι το πρωτεύον στοιχείο της συζήτησής εάν ένα κόμμα που μπορεί να είναι δεύτερο ή τρίτο θα θέσει θέμα πρωθυπουργού ή όχι» και συνέχισε: «Δεν θα το διαχειριζόμουν έτσι το θέμα διότι το πρόβλημα, κατά την άποψή μου δεν είναι ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας».

Μάλιστα ανέφερε με νόημα: «Όταν λοιπόν υπάρχουν πολίτες που μας ζητούν να ξανασώσουμε τη χώρα χάριν της σταθερότητας της κυβέρνησης, μας ζητούν να επαναλάβουμε το εγχείρημα με τη δεξιά που θα μας οδηγήσει ξανά στο 4,5%. Γιατί τόση μεγάλη θυσία από το ΠΑΣΟΚ, ρε παιδιά;» και επισήμανε: «Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη ΝΔ, διότι είναι τεράστιες οι ιδεολογικές αποκλίσεις».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές, αλλά δεν είναι χαοτικές» και υπογράμμισε στο πλαίσιο αυτοκριτικής που ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Γ. Παπανδρέου: «Ποιο είναι το πρόβλημα; Η ελλείπουσα εμπιστοσύνη. Μεταξύ συνομιλητών πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης. Όταν σας πουν γερμανοτσολιά μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί μου; Αν σας πω ότι ο Παπανδρέου αποφάσιζε σαν Πινοτσέτ, θα δεχτείτε να συνεργαστείτε μαζί μου; (…). Εδώ χρειάζονται αναθεωρήσεις, Αν συμβούν οι αναθεωρήσεις να το δούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καστανίδης, Δεν, Τελεία,kastanidis, den, teleia