Μ. Βορίδης: Εκατοντάδες φωτιές έσβησαν από την Πυροσβεστική πριν πάρουν διαστάσεις

Τα αίτια των εκατοντάδων πυρκαγιών ανά τη χώρα και οι τεράστιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τέθηκαν επί τάπητος από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο 'FORMediaTV'.

Αναλυτικώς, στην απάντησή του, εισαγωγικώς σημείωσε: «Φαίνεται ότι αρκετές από αυτές τις πυρκαγιές έχουν ανθρωπογενή χαρακτηριστικά. Κάποιες συλλήψεις έχουν γίνει και κάποια άλλα ζητήματα ερευνώνται για να δούμε εάν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό».

Με την ταυτόχρονη διευκρίνιση

ότι δεν είναι εφικτή, η πλήρης αστυνόμευση στο σύνολο της επικράτειας, σε ατελείωτα τετραγωνικά μέτρα δάσους. Συγχρόνως, ο υπουργός Επικρατείας συμπέρανε πως «είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς και προφανώς ερευνάται. Δεν μπορώ να ξέρω πώς ξεκίνησε κάθε εστία…».

Κάθε φορά που υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι, «βλέπουμε ότι έχουμε πυρκαγιές. Εκεί, κανείς βγάζει τα συμπεράσματά του. Δεν μπορώ να πω ότι και οι 500 πυρκαγιές είναι προϊόν εμπρησμού εκ προθέσεως. Δεν ξέρω πόσες είναι εξ αμελείας, πολλές από αυτές θα έχουν ανθρωπογενή αίτια», εκτίμησε εξ άλλου.

Όμως, ο Μ. Βορίδης επεσήμανε και κάτι ακόμη: ότι 590 φωτιές κατασβέστηκαν πριν γίνουν μεγάλες -και αυτό αναδεικνύει την τεράστια προσπάθεια της Πυροσβεστικής, δήλωσε.

Κληθείς να διευκρινίσει τη φράση του, «το αν είναι Τούρκοι πράκτορες που βάζουν φωτιές ή είναι κτηνοτρόφοι ή κάποιος που είναι μανιακός και παράφρων εμπρηστής, αυτό δεν μπορώ να το αξιολογήσω» (σ.σ. στην ιστοσελίδα Newsbomb.gr. την Τετάρτη), εξήγησε πως αυτό που είπε για τους Τούρκους πράκτορες το είπε παραθετικά «σε μία φράση που έχει εναλλακτικές δυνατότητες εμπρηστικών συμπεριφορών. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη σύλληψη», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βορίδης, Εκατοντάδες, Πυροσβεστική,voridis, ekatontades, pyrosvestiki