Μελωμένος μπακαλιάρος με πατάτες

Μια συνταγή για μπακαλιάρο στην κατσαρόλα μελωμένο με πατάτες και φρέσκα μυρωδικά.

Υλικά
Μερίδες: 4
2 κιλά φρέσκο μπακαλιάρο, σε φέτες
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 κιλό πατάτες baby
1 μικρή σελινόριζα, κομμένη κυδωνάτη
2 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι δενδρολίβανο φρέσκο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 λεμόνια, τον χυμό
ανθό

αλατιού, λευκό πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και τη σελινόριζα, τη δάφνη και το δενδρολίβανο και τα αχνίζουμε να γυαλίσουν για 2΄-3΄.

Βήμα 2
Κατόπιν προσθέτουμε τόσο καυτό νερό όσο να καλυφθεί το φαγητό. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10΄. Προσθέτουμε πάνω από τα λαχανικά τις φέτες του μπακαλιάρου και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 35΄-40΄.

Βήμα 3
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού ανακινώντας την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα