Παρέμβαση Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο με προβολή… προς το μέλλον

Σε ένα προγραμματικό και βαθιά ιδεολογικό ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια παρέμβαση με προβολή… προς το μέλλον καθώς κεντρική στόχευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι η αξιακή αντιπαράθεση στη βάση επιχειρημάτων διαχρονικά αλλά και εν μέσω «προεκλογικού κλίματος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε με σαφήνεια την διαφορά της σοσιαλδημοκρατίας από τον ελιτισμό της συντηρητικής παράταξης και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η στασιμότητα, που επέβαλαν στο σχέδιο πολιτικής ενοποίησης οι Συντηρητικές δυνάμεις, έδωσε περιθώριο στους αρνητές του ευρωπαϊκού οράματος να την εκμεταλλευθούν προς όφελός τους. Αυτό είναι το ντουέτο, που ευθύνεται, γιατί παραμένουμε ένα «αργοκίνητο καράβι» κ. Πρωθυπουργέ για να χρησιμοποιήσω την φράση σας. Οι μεν μιλάνε στο όνομα της Ευρώπης χωρίς να κάνουν ότι χρειάζεται και οι δε την πετροβολούν με μανιχαϊστικά επιχειρήματα σε κάθε ευκαιρία. Ελιτισμός και λαϊκισμός είναι το ίδιο καταστροφικοί για το ευρωπαϊκό όραμα».

Με φόντο το κυβερνητικό αφήγημα περί ενός νέου success story, o Νίκος Ανδρουλάκης έχοντας απέναντι του τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατέδειξε ότι εκείνος και το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής θα πολιτευτούν με την κοινωνική ατζέντα ψηλά. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά ειδικά για τον ελληνικό λαό, που βίωσε σκληρές οικονομικές πολιτικές, πρεσβεύει σταθερά ο κ. Ανδρουλάκης. «Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται αναλογικά πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στο Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή κοινωνικών κατοικιών προς ενοικίαση σε χαμηλό αντίτιμο όπως έκαναν άλλες χώρες με αντίστοιχα προβλήματα. Στον τομέα της υγείας το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι τρίτοι στην Ευρώπη στις ιδιωτικές δαπάνες είναι αποκαλυπτικό των αναγκών που υπάρχουν για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζοντας την πολιτική του στόχευση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,έβαλε στο κάδρο και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προ ημερών κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Τότε ο Πρωθυπουργός είχε αναφέρει: «Θέλω να πω ανοιχτά ότι η Τουρκία έχει κάποια εύλογα δίκαια όταν την απασχολεί το ζήτημα της τρομοκρατίας η οποία εκπορεύεται από κουρδικές οργανώσεις».

Γι’ αυτό και ο Νίκος Ανδρουλάκης με έμφαση έκανε την αντίστιξη: «είναι αδιανόητο να υιοθετείται από αρχηγούς ευρωπαϊκών κρατών το αφήγημα Ερντογάν για την τρομοκρατία, όταν όποιος διαφωνεί με τις αυταρχικές του πρακτικές, όπως ο Καβαλά και ο Ντερμιτάς, χαρακτηρίζεται αυτομάτως τρομοκράτης και εχθρός του έθνους» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρέμβαση Ανδρουλάκη, Ευρωκοινοβούλιο,paremvasi androulaki, evrokoinovoulio