ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος για ψήφο Αποδήμων – Ψηφοθηρικό το νομοσχέδιο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος αναφορικά με τις πυρκαγιές. τονίζοντας πως χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση ως δικαιολογία.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαχειρίζεται επικοινωνιακά το δόγμα «εκκένωση-αποζημίωση» και ζήτησε να σταματήσει να ρίχνει με μπαλάκι τις ευθύνες.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να

ενεργοποιήσει την δημόσια πολιτική πρόληψη που είχε καταθέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το ‘19. Να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία αλλά και η πυροσβεστική, καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων και εφαρμογή των πορισμάτων της επιστήμης όπως αυτό της επιτροπής Goldammer, που με συναίνεση δημιουργήθηκε μετά το Μάτι.

Μάλιστα, τόνισε πως «καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά με το δόγμα «εκκένωση-αποζημίωση» και να κάνει μπαλάκι τις ευθύνες, όπως πρόσφατα προσπάθησε με τους Δήμους. Χρειαζόμαστε πλήρη ενεργοποίηση της δημόσιας πολιτικής πρόληψης των δασικών πυρκαγιών του 2019, ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας και της πυροσβεστικής, καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων, εφαρμογή των πορισμάτων της επιστήμης όπως αυτό της επιτροπής Goldammer, που έχει μείνει από το 2019 στο συρτάρι».

Σωκράτης Φάμελλος: Τι είπε για την ψήφο των απόδημων

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε απευθυνόμενος προς την Ν.Δ ότι «υπονομεύετε έτσι και καταστρατηγείτε τη συνταγματική πρόβλεψη και το πνεύμα του Συντάγματος, γιατί δεν δημιουργείτε τις αναγκαίες συναινέσεις και το φέρνετε με μία διαδικασία «fast track»».

Την ίδια ώρα, θύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, και κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία είχε ξεκάθαρα τοποθετηθεί υπέρ της ψήφου όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων του εξωτερικού, με την πρόταση να εκλέγεται συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών επικρατείας και να υπάρχει λοιπόν το δικαίωμα και η δυνατότητα αυτή σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού».

Τονίζοντας παράλληλα ότι «η ομογένεια δεν πρέπει να ενσωματωθεί στην εγχώρια κομματική αντιπαράθεση με όρους κομματικού ακροατηρίου. Για αυτό και η πρόταση της τροπολογίας μας αλλά και της ομογένειας είναι το ενιαίο υπερκομματικό ψηφοδέλτιο».

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη περί της μη συναίνεσης στο νομοθέτημα ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως «η Αριστερά, ιστορικά, ήταν, είναι και θα παραμείνει πατριωτική δύναμη ευθύνης, που προασπίζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και ως πατριωτική δύναμη αλλά και γιατί θεωρούμε τους απόδημους εθνικό κεφάλαιο σας καλούμε και τώρα να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας θέσαμε:

Να μας πείτε γιατί δεν δέχεστε την πρόταση του ΣΑΕ για την ψήφο των αποδήμων;

Γιατί δεν δέχεστε την τροπολογία μας που εφαρμόζει την πρόταση του Συντάγματος για βουλευτές των αποδήμων;».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Φάμελλος, Αποδήμων – Ψηφοθηρικό,syriza, famellos, apodimon – psifothiriko