11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

16:53 20/5/2012 - Πηγή: Mixtape

Πώς πέρασαν κιόλας 11 χρόνια. Αυτό ακριβώς σκέφτηκα όταν βρήκα το δελτίο τύπου για το 11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο mailbox μου. Η 11η χρονιά που για έναν ολόκληρο μήνα δεκάδες ομάδες χορού παρουσιάζουν τις ιδέες ους και ζωντανεύουν την (πολύ, ειδικά φέτος) γκρίζα Αθήνα.

«…λίγη ομορφιά και αισιοδοξία μέσα στα βαριά σύννεφα της κρίσης…» υπόσχονται οι χορογράφοι και οι χορευτές και εμείς θέλουμε να αφεθούμε να τους πιστέψουμε και τους ακολουθούμε

τις 63 ομάδες χορού που θα παρουσιάσουν τις καινούργιες δουλειές τους σε έξι θέατρα της Αθήνας από τις 19 Μαΐου μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Το φετινό φεστιβάλ ανοίγεται σε περισσότερους χώρους από πέρυσι, συνεργάζεται με μουσεία και ιδρύματα, αναδεικνύει τους τελειόφοιτους των επαγγελματικών σχολών χορού, υποδέχεται ελληνικές ομάδες χορού που δημιουργούν εκτός Ελλάδας, παρουσιάζει έργα που απευθύνονται σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Οι «Ανεξάρτητες Παρουσίες» δίνουν και εφέτος το παρόν με δημιουργίες νέων, πρωτοεμφανιζόμενων χορογράφων και χορευτών, που δεν έχουν σταθερές ομάδες ενώ σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO οι Έλληνες χορογράφοι οργανώνουν δυο βραδιές αφιερωμένες στους τελειόφοιτους των ελληνικών ανώτερων σχολών χορού, εκδηλώσεις συμβολικές, για να αναδειχθεί η εκπαίδευση και η σημασία της και να επιβραβευτεί η επιμονή στη σκληρή δουλειά και τη μεθοδική προετοιμασία.

Τρεις ομάδες χορού δημιουργούν έργα αποκλειστικά  για παιδιά και τα καλούν σε ένα διήμερο για να τους «αφηγηθούν» πολύχρωμα  παραμύθια με την κίνηση ενώ το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β &Μ Θεοχαράκη ανοίγουν τις πόρτες τους και υποστηρίζουν τις προσπάθειες των χορογράφων και του σωματείου τους, που παρά την ανασφάλεια για το μέλλον τους και την έλλειψη πόρων, δεν εγκαταλείπουν τα οράματά τους

Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων δεν παρεμβαίνει στις επιλογές των χορογράφων, αλλά δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους δοκιμάζουν τις εμπνεύσεις τους στο σύγχρονο χορό να συναντήσουν το κοινό, να του ζητήσουν να εκτιμήσει τη δουλειά τους και να τους δώσει το εισιτήριο για το επόμενο βήμα τους. Οι χορογράφοι προσφέρουν και παρουσιάζουν τα έργα τους στο φεστιβάλ χωρίς αμοιβή, προσδοκώντας στην ανταμοιβή των θεατών και στη συμμετοχή τους στο σύγχρονο δημιουργικό τοπίο.

Χώροι παραστάσεων

Olvio
Φαλαισίας 7, Γκάζι
Τηλ: 210 3414118

Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι
Τηλ: 210 3474312

Αργώ
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο
Τηλ: 210 5201684-5

Βασιλάκου
Προφήτη Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Μεταξουργείο
Τηλ: 210 3470707

Χώρα
Αμοργού 20, Κυψέλη
Τηλ: 210 8673945, 210 8610714

14η Μέρα
Καλλιρόης 10, Μετς

www.choreographers.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα