A Place To Bury Strangers

Από τα πολύ δημοφιλή καινούργια σχήματα στην ροκ σκηνή, οι A Place to Bury Strangers ετοιμάζονται να επισκεφτούν την χώρα μας για δυο βραδιές (18 Οκτωβρίου στο club του Μύλου στην Θεσσαλονίκη και 19 Οκτωβρίου στο Fuzz στην Αθήνα). Μιλήσαμε μαζί τους και απάντησαν πρόθυμα τις ερωτήσεις μας.

Είστε έτοιμοι να κυκλοφορήσετε

τον τέταρτο δίσκο σας. Να περιμένουμε κάτι διαφορετικό ή άλλη μια καλοδεχούμενη δόση θορυβώδους rock;

Θα είναι διαολεμένα δυνατό, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πολλοί κάνουν όμορφη μουσική οπότε δεν θα επικεντρωθούμε σε αυτό, αλλά δεν θα ξέρουμε μέχρι να τελειώσουμε. Μπορεί και να πετάξουμε ότι ηχογραφήσαμε για να δοκιμάσουμε κάτι άλλο.

Νιώθετε πως υπάρχει χώρος για μουσική εξέλιξη στο είδος που κινείστε; Πόσο εύκολο είναι να μην επαναλαμβάνεστε με κάθε δίσκο;

Μόλις πάψουμε να είμαστε καινοτόμοι θα τα παρατήσω. Θέλουμε να έχουμε μελωδίες, ήχους και μουσικές που θα είμαστε περήφανοι που είναι δικές μας.

Κυκλοφορήσατε το ‘Strange Moon’, ένα EP με διασκευές κομματιών των Dead Moon. Τι σας έκανε να κάνετε κάτι τέτοιο;

Ο Dion (Lunadon) έπαιζε πολύ Dead Moon στο tour bus σε περιοδεία που κάναμε στην Αμερική και πρότεινα να το κάνουμε γιατί μου φάνηκε διασκεδαστικό. Παρόλο που έχουν πιο απλές ενορχηστρώσεις και ο ήχος είναι πιο ‘στεγνός νομίζω ότι μπορούσαμε να το κάνουμε.

Οπότε είπαμε what the hell και το κάναμε.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να έχει ανέβει κατακόρυφα η ζήτηση για noise/drone/psych μπάντες. Ισχύει κάτι τέτοιο για εσάς; Έχετε πλέον περισσότερους φίλους;

Έτσι νομίζω, ναι. Όλο και περισσότερος κόσμος ακολουθεί “underground” μπάντες και πραγματικά ενθουσιάζεται. Τώρα είναι ο καιρός μας. Η εμπορική πλευρά της μουσικής είναι επίπεδη και χωρίς ψυχή. Νομίζω έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως σιγά σιγά ο θόρυβος εισχωρεί σε μουσικές που δεν θα το περίμενες. Ήχοι που δεν υπήρχε περίπτωση να τους συναντούσες παλιότερα.

Έχετε τέλειο όνομα για ροκ μπάντα. Κάθε φορά σκέφτομαι σκληρά αστυνομικά μυθιστορήματα. Λογοτεχνικές επιρροές μπορύν να ανιχνευθούν στην στιχουργική σας; Ή σας οδηγεί μόνο η μουσική;

Σίγουρα επηρεαζόμαστε από τα πάντα. Και από τα βιβλία,μιας και είναι παρόμοιο με το να γράφεις τραγούδια. Διάβαζα πολύ επιστημονική φαντασία, κάτι που δεν ίσχυε στην περίπτωση του Worship.Οπότε αν κια τα κομμάτια δεν ηχούν φουτουριστικά, είναι περιπετειώδη μουσικά

Υπάρχουν συγκροτήματα που σας αρέσουν και θέλετε να αναφέρετε;

Οι Bambara (που θα είναι μαζί μας στις συναυλίες), οι Grooms, οι Deerhoof, οιAu Revoir Simone, και οι Fuzz.

Η Ελλάδα σας καλωσόρισε από την πρώτη κιόλας φορά που παίξατε. Γιατί τέτοια σχέση με το κοινό;

Οι Έλληνες είστε ‘ξηγημένοι’. Δουλεύετε σκληρά, είστε δημιουργικοί και θέλετε να διασκεδάζετε. Νιώθω ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ μας, γιατί και εμείς παίρνουμε στα σοβαρά αυτό που κάνουμε, θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά μπορούμε και να ξεφύγουμε τελείως για την μουσική.

Και μια τελευταία ερώτηση. Θα ακούσουμε μόνο καινούργια τραγούδια στις συναυλίες ή θα παιχτούν και παλαιότερα;

Οι συναυλίες θα είναι τρομερές. Έχουμε δώσει καινούργιο ήχο στα τραγούδια και επειδή αγαπάμε πολύ την Ελλάδα θα τα παίξουμε ‘εκτός νόρμας’ (off the chain).

A Place To Burry Strangers + Bambara – Strange Moon Euro Tour 2013

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Μύλος Club
Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ (προπώληση), 20 ευρώ (ταμείο).
Διάθεση: Ticket House, Lotus Record Shop, Public και www.viva.gr (τηλ. 13855).

Σάββατο 19 Οκτωβρίου
Fuzz Club
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ (προπώληση), 23 ευρώ (ταμείο).
Διάθεση: Kαταστήματα Public και www.viva.gr (τηλ. 13855).

Keywords
Τυχαία Θέματα