Conan + Agnes Vein + Omega Monolith @ Six D.O.G.S.

Μπορεί η βροχή που έπληξε την ΑΘήνα το Σάββατο να μην κατάφερε να εισχωρήσει στην ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του Six D.O.G.S., οι ήχοι όμως που κατέκλυσαν την Αβραμιώτου (και πιθανώς και τα τριγύρω τετράγωνα) λίγο έλλειψε να μετατρέψουν τον χώρο σε κινούμενη άμμο έτοιμη να καταβροχθίσει τους πάντες και τα πάντα! Προσθέτοντας μία ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση στο ενεργητικό της, η αγαπητή CTS Productions μας χάρισε μία από τις πιο βαριές, doom

βραδιές του τρέχοντος έτους, δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα από τα πιο φρέσκα ονόματα του είδους παρέα με δύο ακόμη εξαιρετικές εγχώριες μπάντες.

Πρώτο σχήμα της βραδιάς ήταν το νεοσύστατο instrumental δίδυμο των Omega Monolith το οποίο κινείται στον ευρύτερο -ας πούμε- χώρο του post metal (αν και αισθάνομαι ότι ο όρος αυτός τους αδικεί τα μάλα!) και προέρχεται κατευθείαν από τα σπλάχνα των γνωστών μας Tenderness of Wolves. Σκληροί, πειραματικοί ήχοι με μπόλικο reverb και κιθαριστικές λούπες σε συνδυασμό με ρυθμικά και ενίοτε μελωδικά περάσματα που δημιουργούν ένα ανέλπιστα μουντό, επιβλητικό αποτέλεσμα το οποίο είναι σχεδόν αδύνατον να κατηγοριοποιηθεί. Αν αναλογιστούμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη μόλις εμφάνιση των Omega Monolith, πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι μας επιφυλάσσουν για το μέλλον. Ανυπέρβλητα καλοί!

Σειρά είχαν οι Θεσσαλονικείς Agnes Vein, οι οποίοι δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα αξιοσέβαστο όνομα στην εγχώρια underground σκηνή, και εδώ πλέον τα πράγματα αρχίζουν να βαραίνουν πολύ. Μα πολύ, όμως! Ο doom/heavy ήχος των Agnes Vein εξαπλώνεται και εισβάλλει στα χωρικά ύδατα του Black Metal , κυρίως όσον αφορά τα φωνητικά, ενώ διατηρεί παράλληλα και έναν επικό χαρακτήρα που αντικατροπτίζεται στις κιθαριστικές μελωδίες που θυμίζουν σε σημεία τις μεγάλες στιγμές των αξεπέραστων Bathory. Απίστευτα ογκώδεις και αφάνταστα heavy, τόσο πολύ που κάποια στιγμή ο ενισχυτής του μπάσου έφυγε πάνω από το ηχείο στο οποίο στηριζόταν και έσκασε με δύναμη πάνω στην ξύλινη σκηνή, διακόπτοντας προσωρινά την εμφάνιση της μπάντας, η οποίο όμως συνεχίστηκε κανονικά λίγα μόλις λεπτά μετά. Κατάφεραν να ‘μαυρίσουν’ την ατμόσφαιρα όσο ακριβώς έπρεπε, προετοιμάζοντας μας κατάλληλα για την εμφάνιση των Άγγλων βαρβάρων. Η κατάδυση στον Άδη είχε ξεκινήσει.

Δεν ξέρω αν έχει βάλτους στο Liverpool, από το οποίο και κατάγονται οι συμπαθέστατοι κατά τ’άλλα Conan, σίγουρα όμως από κάποιο βούρκο πρέπει να ξεφύτρωσαν. Ανέβηκαν ήρεμοι και χαλαροί επάνω στην σκηνή, με τους δύο εκ των τριών (Jon και Paul) να έχουν τα κεφάλια καλυμμένα με τις κουκούλες των φούτερ που φοράγανε, και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά κατάφεραν να μετατρέψουν το Six D.O.G.S. σε λαγούμι έτοιμο να καταπιεί κάθε ζωντανό οργανισμό που τόλμησε να διαβεί τις πύλες του. Θανατηφόρα αργός και ασήκωτα ογκώδης, ο ήχος των Conan θυμίζει οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμα του αφήνοντας πίσω του μόνο συντρίμμια. Οδεύοντας περισσότερο πρός το sludge παρά πρός το stoner, όπως τουλάχιστον

Keywords
Τυχαία Θέματα