Cult Of Youth

22:29 1/10/2012 - Πηγή: Mixtape

Οι Cult Of Youth από το Brooklyn θα εμφανιστούν στο Bios την ερχόμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, σε μία από πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες της φετινής χρονιάς, και το mixtape.gr επικοινώνησε με την ψυχή του project, τον Sean Ragon.

Ο Sean Ragon – παλιότερα μπασίστας των Love As Laughter και ιδιοκτήτης δισκοπωλείου στο Brooklyn - στην ουσία είναι οι Cult Of Youth. Σχεδόν μόνος του, σε ένα αυτοσχέδιο στούντιο πίσω από το δισκοπωλείο του, ηχογράφησε ολόκληρο το “Love Will Prevail”, το δεύτερο album του που κυκλοφόρησε

πρόσφατα στην περίφημη Sacred Bones Records μετά το επώνυμο ντεμπούτο που προηγήθηκε πέρσι και πάλι στο ίδιο album, ένα album που χαρακτηρίζεται από μία DIY punk αισθητική, βουτάει στο παρελθόν της folk ψυχεδέλειας με το φάντασμα των Velvet Underground να στοιχειώνει ορισμένες από τις ηχογραφήσεις.

Λίγο πριν βρεθεί στην Αθήνα, και ενώ είχε ξεκινήσει η ευρωπαϊκή περιοδεία για την προώθηση του “Love Will Prevail”, επικοινωνήσαμε μαζί του.

Πως νιώθεις με την κυκλοφορία του νέου σας ‘Love Will Prevail’ άλμπουμ στην Sacred Bones;

Πολύ όμορφα! Είναι ο πρώτος δίσκος που νοιώθω 100% χαρούμενος με αυτόν και ισορροπεί καλά ανάμεσα στα δύο προηγούμενα άλμπουμ. Καταφέρνει να συλλάβει τον αυθορμητισμό του πρώτου δίσκου με την ποιότητα ηχογράφησης του δεύτερου. Ο πρώτος δίσκος ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο σπίτι μου. Ο δεύτερος σε κανονικό στούντιο. Και οι δύο αυτές μέθοδοι έχουν τις αρετές τους. Πάντως, για το νέο δίσκο έχτισα μόνος μου ένα δικό μου κανονικό στούντιο και ηχογράφησα εκεί με την ίδια δημιουργική διαδικασία που ακολούθησα για το πρώτο άλμπουμ. Έτσι θα δουλεύω από εδώ και πέρα.

Νομίζεις ότι αυτή την περίοδο έχεις έλθει στο τέλος ενός μακρύ δρόμου (ηχογράφηση, κυκλοφορία δίσκου) και στην αρχή ενός νέου (touring, νέα κομμάτια);

Για την ακρίβεια γράφω το νέο – τέταρτο – δίσκο μου τώρα! Μετά από μερικές βδομάδες περιοδείας νοιώθω έτοιμος να προχωρήσω σε κάτι καινούργιο με νέα κομμάτια. Είμαι γενικά στα καλύτερά μου όταν περιβάλλομαι από μουσική όλη μέρα και τώρα είναι η ώρα και η στιγμή!

Η ευρωπαϊκή σου περιοδεία μόλις άρχισε με πρώτη στάση τη Δανία, παίζοντας με τους καλούς σου φίλους και συνεργάτες Iceage και Lower. Πως πήγε το show;

Πήγε καταπληκτικά! Τις αγαπώ πραγματικά αυτές τις μπάντες! Πάντα χαίρομαι όταν συναντώ τους φίλους μου εκεί και δεν θέλω να φεύγω τόσο σύντομα. Τουλάχιστον, είχα και την ευκαιρία να δω το δισκάδικο Posh Isolation καθώς και το πάρκο με τα αγάλματα στην εξοχή της Δανίας. Παίξαμε και με τους Hand of Dust εκεί και ήταν επίσης φοβεροί σαν μπάντα!

Ποιοι είναι οι άλλοι μουσικοί που σε συνοδεύουν στην περιοδεία; Τους έχουμε ξαναγνωρίσει μέσα από άλλες μπάντες;

Αυτή τη στιγμή περιοδεύω με τον Glenn που παίζει με την μπάντα μου από τις πρώτες μέρες. Επίσης, ο Jasper και Christian που παλαιότερα έπαιζαν μαζί στους Anasazi και στους The Hunt.

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου για το ‘Love Will Prevail’ μέχρι στιγμής αν και κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα; Μπορείς

Keywords
Τυχαία Θέματα