Japandroids

Μέρα rock γιορτής η ερχόμενη Τετάρτη όταν στο υπόγειο του ΑΝ Club θα υποδεχτούμε το πιο καυτό καναδέζικο ντουέτο της χρονιάς, τους περίφημους πια Japandroids. Λίγο πριν καταφτάσουν στα μέρη μας, επικοινωνήσαμε με τον drummer David Prowse. 


Πρώτη φορά στην Ελλάδα, πως νοιώθετε για αυτό;

Το συναρπαστικό πράγμα για εμάς είναι να παίζουμε

shows σε νέα μέρη. Όταν περιοδεύεις τόσο πολύ όσο εμείς, πάντα έχει πλάκα, ειδικά όταν παίζει σε νέα μέρη που δεν έχεις ιδέα τι θα συναντήσεις. Συν του ότι είναι σημαντικό να επισκέπτεσαι ένα νέος μέρος του κόσμου. So yeah, περιμένουμε πως και πως το show στην Αθήνα!

Και τι να περιμένουμε από αυτό σας το show; Αίμα, δάκρια και ιδρώτα; Ίσως χωρίς τα δάκρια…

Ο γενικός μας κανόνας είναι να παίζουμε κάθε συναυλία σαν να είναι η τελευταία μας, και έτσι δίνουμε τα πάντα σε κάθε show. Σίγουρα θα έχει πλάκα, ιδρώτα και ένα ωραίο μπάχαλο.

Πίσω στο νέο σας (‘Celebration Rock’) άλμπουμ, πως νοιώθετε για αυτό μετά από 3+ χρόνια αναμονής; Ανακούφιση; 

Μετά από ενάμιση χρόνο στο δρόμο σε περιοδεία και shows σχεδόν κάθε βράδυ, ξέραμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το προηγούμενο (‘Post-Nothing’) άλμπουμ σε όλα τα επίπεδα. Από την άλλη, νοιώθαμε σαν να ξεκινάγαμε από την αρχή δουλεύοντας σε αυτό το άλμπουμ, μας πήρε αρκετό καιρό για τα νέα κομμάτια και τις ηχογραφήσεις. Ήταν κάπως περίεργα, αρκετό άγχος, αλλά στο τέλος επιζήσαμε να κυκλοφορήσουμε το ‘Celebration Rock’.

Τα δικά σας τα άλμπουμ μπορείτε να τα ακούτε οι ίδιοι; Άσχετα αν τα κομμάτια βγαίνουν από μέσα σας και τα παίζετε ζωντανά συνέχεια.

Να είμαστε ειλικρινείς, δεν νομίζω να έχουμε κάτσει να ακούσουμε το ‘Celebration Rock’ από τη μέρα που πήραμε τα τελικά master. Είμαι πολύ περήφανος για τα κομμάτια, αλλά σαν να τα έχω ακούσει μία ολόκληρη ζωή μέσα από τις ηχογραφήσεις και μιξαρίσματα.


Πως τώρα συγκρίνετε τα δύο σας πρόσφατα άλμπουμ, το ‘Celebration Rock’ με το ‘Post-Nothing’; Μια μικρή αναγέννηση για την μπάντα;

Το ‘Post-Nothing’ είναι ένας local δίσκος από μία local μπάντα. Τον ηχογραφήσαμε στα γρήγορα, δεν ξέραμε ακριβώς τι κάναμε, αλλά είχαμε αυτά τα κομμάτια που τα δουλεύαμε για πολύ καιρό και τελικά βγήκαν πολύ καλά. Φυσικά δεν ξέραμε ότι θα είχε τόση θετική αποδοχή, μια πολύ ευχάριστη έκπληξη που τελικά μας άλλαξε τις ζωές!

To ‘Celebration Rock’ είναι η προσπάθειά μας για ένα ‘αληθινό’ άλμπουμ από μία ‘αληθινή’ μπάντα. Δώσαμε περισσότερο βάρος και φροντίδα για κάθε λεπτομέρεια, από το γράψιμο των τραγουδιών, των στίχων, live εμφάνιση, ηχογράφηση, τα πάντα. Ακόμα αγαπάμε την ενέργεια του ‘Post-Nothing’ και δεν θέλαμε να αλλάξουμε δραματικά τον ήχο μας.

Συνειδητοποιημένα αποφασίσαμε να ξαναπάμε στο Hive και να ηχογραφήσουμε με τον Jesse Gander (τον ίδιο ηχολήπτη με το ‘Post-Nothing’) γιατί ήμασταν χαρούμενοι με το ‘Post-Nothing’. Αλλά μεγαλώσαμε λίγο από τότε, μάθαμε πολλά σαν μουσικοί και θέλαμε το ‘Celebration Rock’ να αντανακλά αυτή την ωριμότητα.

Πολλές

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixtape