Julia Holter

09:03 18/6/2012 - Πηγή: Mixtape

Η Julia Holter αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση μουσικού με πειραματικές καταβολές και πολλές φιλοσοφικές, λογοτεχνικές και άλλες αναφορές στη μουσική της. Λίγο πριν την εμφάνιση της στην Αθήνα είπε δυο λόγια στo mixtape.gr.

Ταυτόχρονα όμως, όπως έχει πολλές φορές γραφτεί στις σχεδόν ομόφωνα διθυραμβικές κριτικές του τελευταίου δίσκου της Ekstasis, χάρη στο πιο ποπ

προσωπικο της αισθητηριο τις ενσωματώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα κομμάτια της, χωρίς να απαιτεί από τον ακριατή οδηγίες χρήσεως για να την ακούσει, και χωρίς να θυσιάζει την καλλιτεχνική της ακεραιότητα.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τις εντυπωσιακές φωνητικές της ικανότητες και τότε έχουμε μια από τις πιο φρέσκες και ενδιαφέρουσες φετινές μετακλήσεις, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 17.06. στο Kookoo Live Music Bar.

Τι σε ενέπνευσε να δώσεις χρησιμοποιήσεις την τραγωδία του Ευρυπίδη Ιππόλυτος σαν υλικό για το δίσκο Tragedy;
Mου άρεσε η ιστορία, οι χαρακτήρες και ήξερα ότι μπορώ να γράψω μουσική πάνω στην πλοκή.

Πώς εξελίχθηκες από το πειραματικό Cookbook μέχρι το Ekstasis; Ήταν μια συνειδητή κίνηση προς πιο δομημένα κομμάτια;
Απλά έτυχε να συμβεί.

Πώς θα είναι η εμφάνισή σου στην Αθήνα; Σχεδιάζεις να κάνεις να αρχίσεις ηχογραφήσεις σε στούντιο για τον επόμενο δίσκο σου;
Θα είναι διασκεδαστικά. Όντως σχεδιάζω να ηχογραφήσω σε στούντιο με πιο πολλούς μουσικούς για το επόμενο πρότζεκτ μου.

Tι άκουγες μεγαλώνοντας; Ήξερες τη φολκ μουσικό Linda Perhacs με την οποία συνεργάστηκες πρόσφατα;
Άκουγα δημοφιλή μουσική, τίποτα ιδιαίτερα ψαγμένο. Η Joni Mitchell αποτέλεσε πραγματικά έμπνευση για μένα. Δεν ήξερα τη Linda Perhacs μέχρι πριν τρία χρόνια.

Είσαι χαρούμενη με την ανταπόκριση στη μουσική σου; Υπάρχει κάτι που θες να μεταδώσεις ή κάποιο συναίσθημα που θες να προκαλείς σε όσους σ’ ακούνε;
Nαι είμαι χαρούμενη με την ανταπόκριση και ότι κάποιοι άνθρωποι απολαμβάνουν τη μουσικη μου. Δεν έχω κάποιο μήνυμα να μεταδώσω αλλά πιστεύω ότι η μουσική πρέπει να είναι κάτι που να προσκαλεί τον ακροατή να βιώσει κάτι αλλά να μη υπαγορεύει στον ακροατή συνεχώς τι να σκεφτεί. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να τον καθοδηγεί τι να νιώσει αλλά να επιτρέπει στα πράγματα να συμβούν μόνα τους.

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η μουσική σου είναι κάπως δύσκολη ή για εκπαιδευμένους ακροατές με την πολύπλοκη δομή και τις φιλοσοφικές αναφορές;
Όχι, πιστεύω πώς οι άνθρωποι αν θέλουν θα ακούσουν και αν θέλουν θα προσέξουν τα όσα λέω και ας τα μεταφράσουν όπως θέλουν. Δίνω στον εαυτό μου την ελευθερία να παίζω ότι με εμπνέει ανεξάρτητα από τα έαν οι άλλοι ξέρουν τι είναι όλα αυτά.

Υπάρχει χώρος για αυτοσχεδιασμό στα τραγούδια σου και πόσο διαφορετικά είναι τα λάιβ για σένα;
Tα τραγούδια μπορούν να αλλάζουν από την ηγογράφηση στην περφόρμανς με οποιοδήποτε τρόπο θέλουν, είναι εύκαμπτες συνθέσεις.

Τι ακούς αυτό τον καιρό, έχεις κάτι να μας προτείνεις;
Το Quarantine της Laurel Halo, το One Second of Love της Nite Jewel και το Clouds

Keywords
Τυχαία Θέματα