Who wants to be a Bunhead;

11:43 15/6/2012 - Πηγή: Mixtape

Αν έχει λείψει και σε εσάς όσο σε εμάς η Amy Sherman-Palladino πιάστε τους κότσους σας ψηλά και πάμε Paradise. 

Όχι, δε μιλάμε με κώδικες σήμερα, ούτε μας πείραξε η ζέστη. Από το Φεβρουάριο, ακόμα, σας λέγαμε πως περιμένουμε με αγωνία το νέο δημιούργημα της Amy Sherman-Palladino την οποία αγαπήσαμε στα Gilmore Girls, τα οποία λατρέψαμε για το χιούμορ τους, τις αμέτρητες pop culture

αναφορές, τους εξαιρετικούς, γρήγορους, έξυπνους  διαλόγους μιας, κατά τα άλλα, εντελώς girly σειράς. Λυπηθήκαμε όταν, στον τελευταίο κύκλο, έφυγε και την περιμέναμε πώς και πώς να επιστρέψει.

Επέστρεψε, λοιπόν, αυτή την εβδομάδα, μαζί με το πνευματώδες χιούμορ της στο ABC με τη σειρά Bunheads. Πρώτα από όλα τι στο καλό είναι οι Bunheads μπορεί να αναρωτιέστε. Είναι τα κορίτσια που κυκλοφορούν με τα μαλλιά τους κότσο διαρκώς. Και ποια είναι αυτά τα κορίτσια; Μα οι χορεύτριες κλασικού μπαλέτου φυσικά. Αφοσιωμένες ψυχή τε και σώματι στο χορό.

Σε μια σχολή χορού, σε μια (φανταστική) πόλη στην άκρη του πουθενά, με το ειρωνικό όνομα Paradise (και υπερβολική ομοιότητα με την φανταστική πόλη Stars Hollow των Gilmore Girls) βρίσκεται ξαφνικά, η πρωταγωνίστριά μας, η Michelle, που μέχρι το προηγούμενο πρωί ήταν showgirl στο Λας Βέγκας. Showgirl με εξαιρετικές δυνατότητες στον κλασικό χορό, πολύ απογοητευμένη από τη ζωή της και υπερβολικά αυθόρμητη αφού σε αυτόν τον «Παράδεισο» καταλήγει όταν δέχεται την πρόταση γάμου ενός θαυμαστή της τον οποίον ούτε καν συμπαθεί.

Και, κάπως έτσι, ξεκινούν οι συγκρίσεις με τα Gilmore Girls.

Το 2000 η Lorelai Gilmore αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Stars Hollow. Το 2012 η Michelle ξεκινάει μια νέα ζωή στο Paradise. Και οι δύο μιλάνε γρήγορα, πολύ και με εξαιρετικό χιούμορ. Η συμπρωταγωνίστρια της Michelle, την οποία υποδύεται η πέντε φορές υποψήφια για βραβείο Tony Sutton Foster, δεν είναι άλλη από την Kelly Bishop, τη γιαγιά Gilmore.

Και είναι και οι διάλογοι της σειράς που από την πρώτη κιόλας σκηνή είναι γρήγοροι, σπιρτόζικοι, καυστικοί, έξυπνοι και με χιούμορ όπως ακριβώς είχαμε συνηθίσει σε κάθε σεκάνς των Gilmore Girls.

Και η ιστορία θα είναι γλυκιά και τρυφερή και αστεία και ευχάριστη και με ανατροπές -όπως μας προϊδέασε η Palladino από τον πιλότο ο οποίος τελείωσε με ένα εντελώς απροσδόκητο twist.

Αλλά, σοβαρά τώρα, είναι λόγος αυτός για να κατηγορήσουμε τη δημιουργό και να αποφασίσουμε πως οι δύο σειρές μοιάζουν μεταξύ τους επειδή διαδραματίζονται σε μικρές πόλεις και έχουν έξυπνους διαλόγους; Μήπως να θεωρήσουμε σφάλμα της και το ότι έφτιαξε μια ακόμα σειρά που θα καταφέρει, για διαφορετικούς λόγους, να κατακτήσει όλες τις ηλικίες;

Αυτό για το οποίο δέχθηκε, πάντως, κατηγορίες είναι πως ενώ τα κορίτσια στη σχολή χορού του Paradise έχουν επιλεχθεί ώστε να αντικατοπτρίζουν κάθε είδους δεσποινίδα με φιλοδοξία Bunhead (ψηλές, κοντές, αδύνατες, γεματούλες, με μεγάλο στήθος κτλ) όλες οι μαθήτριες είναι λευκές.

Ανεξάρτητα από τις ομοιότητες, πάντως, με τα λατρεμένα μας, άλλ

Keywords
Τυχαία Θέματα