Outview Film Festival 2012

18:01 3/5/2012 - Πηγή: Mixtape

To 6o Gay & Lesbian Film Festival επιστρέφει στον φιλόξενο χώρο του Ινστιτούτου Θερβάντες 3-13 Μαΐου.
10 ημέρες προβολών, πρεμιέρες ταινιών, ειδικά αφιερώματα και πολλοί καλεσμένοι πλαισιώνουν το φεστιβάλ φέτος. 

Εναρκτήρια Ταινία: Weekend (Andrew Haigh, UK, 97’, 2011)

Με την νέα

ταινία του σκηνοθέτη Andrew Haigh (η προηγούμενη ταινία του “Greek Pete” προβλήθηκε στο Outview Film Festival 2010) που έχει λάβει πάνω από 20 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, θα ξεκινήσει το φετινό φεστιβάλ στις 3 Μαΐου. Μια ειλικρινή, τρυφερή και αυθεντική ιστορία αγάπης ο σκηνοθέτης ήθελε να εκφράσει αυτό το συναίσθημα του φόβου και της ανυπομονησίας με την προοπτική μιας καινούριας σχέσης. Μαζί με την ταινία θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία “Arts + Crafts Spectacular #1 ”, ένα animation με ήρωες τους γνωστούς queer καλλιτέχνες Gilbert & George καθώς κάνουν την βόλτα τους στην εξοχή.



Ταινία Λήξης: 20 centímetros (Ramón Salazar, Spain, 112’, 2005)

Σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα μια κωμωδία Αλμοδοβαρική με την συμμετοχή της Rossy De Palma, γνωστή από τις θρυλικές ταινίες του Πέντρο Αλμοδόβαρ, «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», «Νόμος του Πόθου» και «Κίκα». Ο σκηνοθέτης Ramón Salazar μας διηγείται την ιστορία της Marieta (Mónica Cervera) μιας ναρκοληπτικής τρανς που θέλει να ξεφορτωθεί αυτά τα 20 εκατοστά που κρέμονται ανάμεσα από τα πόδια της και την εμποδίζουν να γίνει εκείνη η θαυμάσια γυναίκα που επιθυμεί να είναι πραγματικά. Όταν την παίρνει ο ύπνος, συνήθως τις πιο ακατάλληλες στιγμές, η Marieta ονειρεύεται πολύχρωμα και πανέμορφα μιούζικαλ στα οποία πρωταγωνιστεί η ίδια.

Ρετροσπεκτίβα Thom Fitzgerald

O γνωστός σκηνοθέτης Thom Fitzgerald θα βρεθεί στην Αθήνα να παρουσιάσει την πρεμιέρα της καινούριας του βραβευμένης ταινίας “Cloudburst” (Πρωταγωνιστεί η Ολυμπία Δουκάκη) και τις παλιότερες βραβευμένες ταινίες του “The Hanging Garden” (1997), “Beefcake” (1998), “The Event” (2003). Από τότε που γύρισε την πρώτη του ταινία το 1997 ο Thom Fitzgerald έχει κερδίσει βραβεία στην Berlinale, στο Toronto International Film Festival και στο Vancouver International Film Festival μεταξύ άλλων. Έχει υπάρξει επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ Sundance τρεις φορές κι έχει συμπεριληφθεί σε λίστα «100 καλύτερων κινηματογραφιστών του κόσμου» από το Screen International κι ένας από τους «10 καλύτερους σκηνοθέτες της γενιάς του» από το Hollywood Reporter.


Αφιέρωμα Queer Ισραήλ

O βραβευμένος σκηνοθέτης Tomer Heymann, ο Yair Hochner – διευθυντής του Tel Aviv LGBT Film Festival και η drag performer Talula Bonnet επισκέπτονται το φεστιβάλ. Θα προβληθεί το καινούριο ντοκιμαντέρ του Tomer Heymann, “The Queen Has No Crown” το οποίο θα προλογίσει ο σκηνοθέτης, ο Yair Hochner μας έχει ετοιμάσει 2 σειρές ταινιών μικρού μήκους, γκέι και λεσβιακές ειδικά για το φεστιβάλ ενώ η Talula Bonnet έχει ετοιμάσει μια ειδική Performance για ένα event με γεύσεις από Middle East στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Gay Bollywood

Keywords
Τυχαία Θέματα