Rotterdam Film Festival 2012

15:59 30/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Ένα σημαντικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ διεξάγεται αυτές τις ημέρες που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Αμερική, στις Χρυσές Σφαίρες, στο Sundance και στα Screen Actors Guild Awards που δίνουν το ρυθμό για τα Όσκαρ που ακολουθούν στην Ολλανδία. Στο φετινό 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Rotterdam η ελληνική παρουσία είναι έντονη με το L του Μπάμπη Μακρίδη να διαγωνίζεται για

το μεγάλο βραβείο Tiger μαζί με 15 ακόμα ταινίες αλλά και πολλές ακόμα ελληνικές ταινίες να συμμετάσχουν σε διάφορα τμήματα του Φεστιβάλ.

Στο τμήμα Spectrum όπου προβάλλονται οι καλύτερες ταινίες που έχουν ήδη παρουσιαστεί σε διάφορα άλλα Φεστιβάλ ανά τον κόσμο παρουσιάζονται ο Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου αλλά και οι Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου ενώ πρεμιέρα κάνει στο τμήμα Work In Progress η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Έκτορα Λυγίζου Το Παιδί που Τρώει το Φαγητό του Πουλιού. Στο CineMart, την αγορά του φεστιβάλ, παρουσιάζει τη νέα του ταινία Ένα Πεινασμένο Στόμα ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος που είχε ανοίξει πέρυσι το Φεστιβάλ με την ταινία Wasted Youth και η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη προβάλει τη νέα της ταινία Duncharon.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2012 και ανάμεσα στις συμμετοχές υπάρχει και μία ακόμα εξ αγχιστείας ελληνική παρουσία, αυτή της Γιούλας Μπούνταλη που γνωρίσαμε μέσα από την ταινία Χώρα Προέλευσης την οποία συνέγραψε με το σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα και στην οποία πρωταγωνίστησε συμμετέχοντας στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Babeldom του Βρετανού κινηματογραφιστή Paul Bush.

www.filmfestivalrotterdam.com

Keywords
Τυχαία Θέματα