Samsara Blues Experiment + 45Rats @ Six D.O.G.S.

17:53 14/1/2012 - Πηγή: Mixtape

Με την ανακοίνωση πως θα βρεθούν στην Ελλάδα οι Samsara Blues Experiment  για δυο live (Αθήνα/Θεσσαλονίκη) ήμασταν σίγουροι πως θα παρευρεθούμε σε μια απ’ τις καλύτερες συναυλίες του 2012. Το κοινό ανταποκρίθηκε πλήρως στο κάλεσμα της CTS Productions  εξ’ού και το αναμενόμενο sold out το βράδυ της Παρασκευής στο Six D.O.G.S. Και για να παραφράσω την ανακοίνωση της διοργανώτριας

εταιρίας δύο ώρες πριν το live, όσοι δεν τα πάνε καλά με την προπώληση… χάνουν!

Με ελάχιστη καθυστέρηση (μόλις 10 λεπτών) ανέβηκαν στη σκηνή οι 45Rats. Το τριμελές συγκρότημα απ’ την Αθήνα με ένα EP στις αποσκευές του, μας χάρισαν 35 λεπτά γεμάτα rock n’ roll σόλο, επηρρεασμένοι φανερά από την vintage 70’s εποχή. Παρά τον δυναμικό και γεμάτο ήχο τους, φάνηκαν κάπως μαγκωμένοι μπροστά στο ασφυκτικά γεμάτο Six D.O.G.S, γεγονός που είναι όμως απόλυτα δικαιολογημένο για μια μπάντα στα ξεκινήματά της. Από τις καλές στιγμές τους η ερμηνεία του “Groove Salad” από το EP τους “First Gear”, καθώς και η διασκευή στο “Ice pick” των Atomic Bitchwax όπου το κοινό ενθουσιάστηκε φανερά με την ένταση του ήχου τους. Καλή επιλογή για support στους Samsara και σίγουρα ένα συγκρότημα με περιθώρια βελτίωσης.

Στις 22.30 ανέβηκαν στη σκηνή οι S.B.E με πολύ καλή διάθεση και απ’ τις πρώτες κιόλας νότες φάνηκε τι θα ακολουθήσει. Το ξεκίνημα έγινε με το ατμοσφαιρικό “Singata Mystic Queen”  και με το “For The Lost Souls” από τον πρώτο τους δίσκο “Long Distance Trip”, και ακολούθησαν κομμάτια κυρίως απ΄τον δεύτερο δίσκο τους “Revelation & Mystery”.  Αεικίνητοι πάνω στη σκηνή οι Βερολινέζοι, με άλλοτε ψυχεδελικά άλλοτε stoner riff, ξεσήκωσαν κυριολεκτικά το κοινό, που είχε κατακλύσει τον συναυλιακό χώρο. Ερμηνευτικά και τεχνικά άψογοι, με κρυστάλλινο ήχο ισάξιο των ηχογραφήσεών τους έπαιξαν με την ίδια ένταση μέχρι τις 11.50 και ακολούθησε 15λεπτο encore. Οι απαιτήσεις του κοινού ήταν πολλές, όπως να μην κατέβουν απ’ την σκηνή (προφανώς), να ερμηνεύσουν τραγούδια που τους φώναζαν, μέχρι και να παίξει το σιτάρ του ο Christian Peters, κάτι που δυστυχώς δεν εμπεριεχόταν στο πρόγραμμά τους. Απ’ τις κορυφαίες στιγμές του live ήταν το άκουσμα του “Double Freedom” με τους Samsara σχεδόν να διαλύουν την σκηνή. Mε λίγα λόγια, οι S.B.E παντρεύουν με δεξιοτεχνία τις δυτικότροπες ηλεκτρικές κιθάρες με την ανατολίτικη raga, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα, το οποίο θα μείνει αξέχαστο σε όποιον βρέθηκε στο Six D.O.G.S το βράδυ της Παρασκευής.

Σίγουρα μια απ΄τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς, σίγουρα οι Samsara Blues Experiment δημιούργησαν πιστό κοινό στην Ελλάδα και σίγουρα το τέλειο ποδαρικό  για την CTS Productions.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αλεξάνδρα Κατσαρού)

Keywords
Τυχαία Θέματα