Shaken, not stirred

Μετά την παγκόσμια ημέρα James Bond, που θεσμοθετήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 50 ετών από τότε που ο ερωτύλος πράκτορας απέκτησε κινηματογραφική υπόσταση, το 1962, ως Dr. No (μια δεκαετία, περίπου, μετά τη γέννησή του, το 1953, μέσα από τα γραπτά του Ian Fleming) και λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα, την 1η Νοεμβρίου, στην Αθήνα, της 23ης κατά σειρά ταινίας James Bond,

του Skyfall, σας έχουμε ένα ακόμα καλούδι.

Το αφιερωματικό λεύκωμα της Taschen με φωτογραφίες από τα 50 χρόνια της “καριέρας” του γοητευτικού κυρίου Bond είναι λαχταριστό και γεμάτο κινηματογραφική ιστορία.

Από τότε που ο Sean Connery ξεστόμισε για πρώτη φορά τα λόγια “My name is Bond, James Bond” έξι διαφορετικοί ηθοποιοί υποδύθηκαν το ρόλο του Βρετανού πράκτορα και το λεύκωμα καλύπτει φωτογραφικά και τις 23 ταινίες που έχουν, μέχρι στιγμής, γυριστεί. Παράλληλα, εκτός από τις πολλές ανέκδοτες και μοναδικές φωτογραφίες αλλά και artworks που δε χρησιμοποιήθηκαν, τελικά, ποτέ, το βιβλίο συνοδεύεται και από ιστορίες περισσότερων από 150 ανθρώπων από εκείνους που συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Τα The James Bond Archives κυκλοφορούν σε διάφορες εκδόσεις και οι τιμές τους κυμαίνονται από 150-750€.

www.taschen.com

Keywords
Τυχαία Θέματα